Başkan Özgüven Açıklaması 'Onlar Bize Emanettir, Onları Koruyup Kollamak Asli Görevimizdir'

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Ereğli’nin dört bir köşesindeki yetimleri iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Başkan Özgüven Açıklaması 'Onlar Bize Emanettir, Onları Koruyup Kollamak Asli Görevimizdir'
İftar programında konuşan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Yetimler bize Allah’ın emanetidir” diyerek, "Devletimiz, sosyal devlet olma yolunda çok büyük adımlar attı ve her şey çok iyi seviyelere geldi. Şunu da belirtmek gerekir, devletimizin yetimlere vermiş olduğu kıymet ve onlara göstermiş olduğu hassasiyet en üst düzeydedir. Okullarda, yurtlarda, pansiyonlarda ve kendi aile ortamlarında her türlü imkan verilmektedir. Ama sadece güzel giyindirmek, onların karınlarını doyurmak onlara yeterli değeri vermeye yetmez. En çok ihtiyaçları olan insani duyguları ve sıcak aile ortamını onlara göstermemiz lazım. Burada en büyük görev bizlere ve sivil toplum kuruluşlarına düşmektedir. Onların gülmesiyle tüm dünya güler, onların tek damla gözyaşıyla bütün dünya boğulur. Yetim olmak çok zor ama bir o kadar da şereflidir. Çünkü Allah, yetim olan Hz. Muhammed’i alemlere rahmet, insanlığın kurtuluşuna vesile kılmıştır. Onlara Allah’ın verdiği değeri bilerek biz kullar olarak onlara karşı üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz. Onların bizim paramıza pulumuza değil sevgi ve şefkatimize ihtiyaçları var bunu hiç unutmamalıyız" dedi.

İftar programı Hacivat Karagöz gösterisi ile son bulurken, yetimlerin mutlulukları yüzlerine yansıdı. Başkan Özgüven, salondan ayrılırken çocuklara tek tek hediye verdi. İftar programına, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Bozkurt, Ereğli Ticaret Borsası Başkanı Zekeriya Ünlü, Ereğli Pankobirlik Başkanı Mustafa Akbel, Ereğli Müftüsü Celal Malkoç ve meclis üyeleri katıldı.

Kaynak: İHA