Başkan Baran Orucunu Yetim Çocuklarla Birlikte Açtı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Tütünçiftlik Kültür Merkezinde yapılan iftar yemeğinde orucunu yetim çocuklarla birlikte açtı.

Başkan Baran Orucunu Yetim Çocuklarla Birlikte Açtı
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla ilçedeki yetim çocukları iftarda ağırladı. Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftara katılım yoğun olurken, Başkan Baran masaları tek tek dolaşarak çocuklarla sohbet etti. Çocuklar, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ile fotoğraf çektirerek yaşanılan anları ölümsüzleştirdiler.

Adaletin, hakkaniyet ve hukukun, barış ve huzurun küreselleşemediğini bunların yerine savaşların, silahların küreselleştiğini söyleyen Başkan Baran, bu acı tablonun en büyük kurbanının masum çocuklar olduğunu belirtti.

Yetimlerin topluma Allah’ın emri ve emaneti olduğunun altını çizen Başkan Baran, "Bugün burada bulunan tüm öğrencilerimizin, yetimlerimizin ve velilerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini isteriz. İnanıyorum ki onların içerisinden kendi yaşadıkları zorlukları başkalarına yaşatmayacak, iyiyi doğruyu ve güzeli yaşayacak ve yaşatacak güzel bir nesil gelmektedir. Yetimler Allah’ın topluma emri ve emanetleridir. Bizler de bu emanete dün olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkacağız" şeklinde düşüncelerini ifade etti.

Kaynak: İHA