Bakanı Işık öldürülen terörist sayısını açıkladı

Milli Savunma Bakanı Işık, hendek olaylarının da başladığı tarih olan 23 Temmuz'dan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 10 bin 657 olduğunu açıkladı.

Bakanı Işık öldürülen terörist sayısını açıkladı
Bakanı Işık öldürülen terörist sayısını açıkladı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile Şehit Çoban Hudut Karakolundaki incelemelerinin ardından askeri helikopterle 20. Zırhlı Tugay Komutanlığına geçti.

Işık ve Orgeneral Çolak, daha sonra helikopterlerle Şehit Teğmen Furkan Yayla Üs Bölgesine geçerek Mehmetçik'le iftarda bir araya geldi.

Bakan Işık, iftarın ardından yaptığı konuşmada, sofrada kahraman Mehmetçik'le bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

2 YILDA 10 BİN TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bakan Işık, Türkiye'nin bir taraftan terör örgütü PKK ile uğraştığını belirterek, '35 yıllık mücadele tarihinin en başarılı dönemini yaşıyoruz. 23 Temmuz 2015'ten bugüne kadar, yaklaşık iki yıllık zaman içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10 bin 657. Bu önemli bir başarıdır. Artık terör örgütü hamdolsun eylem yapamaz hale gelmiştir. Kalleşçe EYP gibi, çok uzaktan havan atmak gibi eylemlerin dışında Allah'a hamdolsun eylem yapamaz konuma geldi. İnşallah bu terör örgütünün tamamen belini kıracağız ve bir daha bu ülkeye tehdit olmaması için de gereken tüm tedbirleri alacağız.' ifadelerini kullandı.

'KAHRAMANLIK DESTANI YAZDINIZ'


Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, terör örgütü DEAŞ, aşırı sol terör örgütleri ve FETÖ ile de mücadelenin sürdürüldüğünü dile getiren Işık, 'Bizim birliğimiz ve beraberliğimiz sürdükçe bu milletin bileğini hiç kimsenin bükemeyeceğini bütün dünyaya sizler gösteriyorsunuz. Sizlerin yazdığı kahramanlık destanıdır. Herbirinize yaptığınız fedakarlıklardan, gösterdiğiniz üstün gayretlerden dolayı teşekkür ediyorum.' dedi.
Kaynak: AA