ATO Başkanı Baran Açıklaması

'37 Ankara firmasının İSO 500 listesine girmesi şehir için gurur verici' 'Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları listesine giren firmalarımız Ankara'nın yüz akıdır'.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl hazırlanan 'Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' listesine bu yıl 37 Ankara firmasının girmesinin şehir için gurur verici olduğunu belirterek, 'Listeye giren firmalarımız Ankara'nın yüz akıdır.' ifadesini kullandı.

Baran, yazılı açıklamasında, söz konusu kuruluşların 29'unun özel sektör, 8'inin ise kamu firmaları olduğunu kaydetti.

Ankara'nın, İstanbul'un ardından listede en fazla firması bulunan ikinci şehir olduğuna dikkati çeken Baran, 'Bu Ankara için gurur tablosudur. Türkiye'nin en büyük sanayi̇ kuruluşları listesine giren firmalarımız Ankara'nın yüz akıdır. Önümüzdeki yıllarda daha fazla sayıda firmamızın bu listeye gireceğine inanıyorum. Ankara'nın sadece memur ve öğrenci kenti değil, aynı zamanda ticaret ve sanayi kenti olduğu bu listeyle tescillenmiştir.' değerlendirmesinde bulundu.

Listedeki 500 firmanın toplam istihdam sayısının 462 bin kişi olduğunu ifade eden Baran, bunun yaklaşık yüzde 12'sini oluşturan 55 bin 246 çalışanı Ankaralı firmaların istihdam ettiğini belirtti.

Baran üreten, istihdam sağlayan, ihracat yaparak Ankara'ya ve Türkiye'ye ekonomik katkı sağlayan firma sayısının artmasını umut ettiklerini kaydetti.
Kaynak: AA