Atlı Binicilik Çocuklardan Büyük İlgi Görüyor

Gebze Belediyesi tarafından Gaziler Dağı manej alanında oluşturulan Atlı Eğitim Merkezi 3 ay içerisinde 2 bin 100 öğrenciyi binicilik sporuyla tanıştırdı.

Atlı Binicilik Çocuklardan Büyük İlgi Görüyor
Gebze Belediyesi tarafından Gaziler Dağı manej alanında oluşturulan Atlı Eğitim Merkezi 3 ay içerisinde 2 bin 100 öğrenciyi binicilik sporu ile tanıştırdı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatları doğrultusunda hayat geçirilen Atlı Binicilik Eğitim Merkezi’nde ayrıca Gebze Belediyesi Yaz Okulları kapsamında da 300 öğrenciye binicilik eğitimi başlangıçtan ileri düzeye doğru eğitim verilecek.

Gaziler Dağı’nda bulunan Atlı Eğitim Merkezine gelen çocuklara öncelikle binicilikte uymaları gereken kurallar anlatılıyor. Gruplara ayrılan çocuklara önce ata nasıl binilmesinin anlatıldığı eğitim videosu izletiliyor. Ahır bölümünde atların özellikleri birer birer anlatılarak çocuklara atlar sevdiriliyor. Ata binmeye hazır olan çocuklara son olarak, açma-germe ve ısınma hareketleri yaptırılıyor.

Gruplar halinde antrenörler eşliğinde manej alanına giren çocukların eğitimlerine başlanmış oluyor. Hayvanlarla yakından temas ve iletişim kurma fırsatı bulan çocukların hayvan sevgileri de pekişmiş oluyor. Çocuklar için hazırlanan program sadece binicilik eğitimi ile sınırlı kalmıyor. Binicilik eğitimi sonrası çocuklar satranç, zeka oyunları ve bocce oyunu ile güzel zaman geçiriyor. Atlı Eğitim Merkezi’ne gelen çocuklar Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e sunulan imkanlardan ötürü teşekkür etti.

Atlı Eğitim Merkezi yetkilileri önümüzdeki süreçte Özel Çocuklar için Hippoterapi çalışmalarına yönelik hazırlıkların da sürdüğü bilgisini verdiler.
Kaynak: İHA