Antalya'da LYS-1 Heyecanı

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı’nın matematik oturumu LYS-1 başladı. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanırken, saat 09.45’ten sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmadı.

Antalya'da LYS-1 Heyecanı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen LYS-1 başladı.

Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da toplam 2 bin 594 binada gerçekleştirilen sınava, 839 bin 124 aday başvuru yapmıştı. LYS-1 matematik oturumu tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek. LYS-1’de adaylar 80 soru cevaplayacak ve sınav süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamayacak.

Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlandı. Saat 09.45’ten sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmadı. Antalya’da sınav öncesi kapılarda görevli polisler, güvenlik kamerası ve elektronik saat eşliğinde adayların üzerlerini arayıp, giriş belgelerini kontrol etti. Sınav kuralları dışında üzerilerinde malzeme getirenler, eşyalarını cam kenarlarına ve kaldırıma bırakmak zorunda kaldı. Bazı adaylar son saniyelerde koşa koşa sınava yetişti. İçeriye girişlere 5 ve 1 dakika kala görevli polisler kapı önünde öğrencilere acilen içeriye girmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Görevli polisler saat 09.45’de kapıyı kapatırken, daha sonra gelen adayları içeriye almadı. Adaylar içeriye girdikten ve kapılar kapandıktan sonra görevliler tarafından bina etrafından uzaklaştırıldı. Adaylar ile beraber gelen aileleri ise bahçelerde heyecanla bekledi.
Kaynak: İHA