Aksaray'da Yetim Çocuklar İftarda Buluştu

Aksaray Belediyesi ve Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği tarafından 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla iftar programı düzenlendi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, programda yaptığı konuşmada, her yıl olduğu gibi bu yıl da yetimlerle bir araya geldiklerini söyledi.

Programda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Pekmez, 'Ramazanın anlamı birlikte olmak, paylaşmaktır. Sofralarımızı da yetimlerimizle, yakınlarıyla paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduk. Bu geceyi hazırlayan derneğimiz ve belediyemize teşekkür ediyorum. Bizler bugün huzur içerisinde zengin sofralarımızda iftarlarımızı açtık. Maalesef birçok İslam dünyasında bu imkanı bulamayan çocuklarımız var. Birçok çocuk ise savaştan dolayı yetim kalıyor. Ramazanın o ülkelere de huzur getirmesi temennisinde bulunuyorum.' dedi.

AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti ise yetimlerin sahibinin Allah olduğunu anımsatarak, 'Allah'ın her işinde bir rahmet vardır. Nasıl ki ramazan ayı Allah'ın bir tecellisiyse yetimlerin de Allah'ın topluma verdiği bir hediye olduğunu düşünüyorum. Onları öyle görmemiz lazım. Aranızda bulunmaktan dolayı çok mutluyum.' diye konuştu.

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Önder Özkan da dernek olarak amaçlarının çocukları örnek bireyler olarak yetiştirmek olduğunu ifade ederek kendilerine destek sağlayan herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA