AK Parti'den Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar Programı

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığı şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi. Programda 15 Temmuz gazisi Necmettin Utuş, o gece yaşadıklarını şehit aileleri ve gazilere anlattı.

AK Parti'den Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar Programı
İftar programına AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, 15 Temmuz hain darbe girişimi gazilerinden Necmettin Utuş, parti yöneticileri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Köylerde yaşayan şehit aileleri ve gazilerin özel araçlarla şehir merkezine getirildiği programa yalnızca merkez ilçedeki şehit aileleri ve gaziler katılırken, özellikle 15 Temmuz gazisi Necmettin Utuş’un o gece yaşadıklarını anlattıkları sırada salonda bulunanlar duygu dolu anlar yaşadı.

“Bin yıldır bu topraklarda şehitler veriyoruz”

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda iftar yemeğinin ardından konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Gümüşhane’nin milli ve manevi duyguların hassas olduğu durumlarda her zaman en ön safta yerini aldığını kaydederek, “En son 15 Temmuz hain darbe girişiminde 5 şehit verdik, 33 gazimiz var. Biz şehitlerimizin aileleriyle gurur duyuyoruz, gazilerimizle gurur duyuyoruz. Şehitlerimiz bayrak için, ezanlar susmasın diye şehit oldular. Allah bizim milletimizi ümmetin koruyuculuğuna, ümmetin hamiliğine soyundurdu. Dolayısıyla biz sadece Anadolu coğrafyasını değil, yüzyıllarca bütün İslam ümmetini tehlikelere karşı korumuş bir milletiz” diye konuştu.



“Biz bu şanlı bayrağı her zaman göklerden indirmemek için kan akıttık”

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise milletin çok acılar yaşadığına değinerek, “Bu milletin tarihi çok şanlı ve büyük. Biz bu şanlı bayrağı her zaman göklerden indirmemek için kan akıttık. Yurdumuzu hep beraber vatan yaptık. Bu millet sizlere minnettar. Bugün burada rahatlıkla konuşup, hizmet edebiliyorsak, bir araya gelebiliyorsak bu anne ve babaların, sizlerin sayesinde. Sizin yetiştirdiğiniz o yiğit evlatlarımız, şehitlerimiz sayesinde” ifadelerini kullandı.

“Bizim milletimiz 34 ülkede ve 78 ayrı noktada şehitliği bulunan müstesna bir millettir”

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av.Celalettin Köse de konuşmasında Ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının zirve yaptığı müstesna günlerden birisi olduğunu belirterek, “Bizim milletimiz 34 ülkede ve 78 ayrı noktada şehitliği bulunan müstesna bir millettir. Bizim milletimiz konu vatan olunca, millet olunca, kutsal bildiğimiz değerler olunca topyekün olmasını, bir ve beraber olmasını bilen bir millettir. Şehit ve gazilerimiz için ne yapsak ne söylesek azdır” şeklinde konuştu.



“Kandile bomba atmayan hainler TBMM’ye bomba attılar”

15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara’da gazi olan Gümüşhaneli Necmettin Utuş ise o gece yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:

“O gece ben diğer vatandaşlar gibi tankın üzerine çıktım. Yüzbaşıyla boğuştuk. Onu Külliye’nin orada aşağı attık. Tankların sorumluluğu ondaydı. Onda başarılı olduk. Daha sonra tankın makinelisini susturmak ve tankı ele geçirmek için ben mecburen tankın içine girdim. İçindeki üsteğmeni de kafasına miğferle vurarak etkisiz hale getirdim. Tam onu alıp tankı kullanmaya çalışacaktım ki bir hain teğmen yan kuleden tankın içine girerek bana ateş etti. İki bacağımdan, kolumdan, kasığımdan 4 yerimden vuruldum. O can havliyle tankın üzerine çıktıktan sonra ayrıca bir G3 mermisi de denk geldi. O gece bir yandan helikopter tarıyor, uçak bomba atıyor, her taraftan G3 mermileri, makineliler, tanklar, tankın topuyla emniyete ateş ettiler. Bizi temsil eden insanların olduğu yere, seçip gönderdiğimiz insanlara bomba atıyorlar. Kandile bomba atmayan hainler TBMM’ye bomba atıyorlar. Cumhurbaşkanımızın külliyesini bombaladılar, milletin içine bomba attılar. Bir orada bir mücadele verdik, yaralandık. Bizim elimizde çakı bıçağımızda yoktu taşta yoktu. Sadece Allah’a güvendik ve çıktık. İnsanlar sadece Türk bayrağını açtılar. O insanlar dedi ki biz Türküz dediler. Siz bizim askerimizsiniz bize ateş mi edeceksiniz dediler. Onlar makinelilerle, tanklarla, helikopterlerle öyle ateş ettiler ki ben hala unutamıyorum. Babanın yanında oğlunu parçaladılar mermiyle. Düşünün o babanın durumunu. Bu insanlar o kadar zalim ki biz orada o mücadeleyi vermeseydik, 250 şehit kardeşimiz 2 bin 300 kardeşimiz ölüme koşmasaydı sabaha kadar bir milyon kişiyi öldüreceklerdir. Zaten Mamak’ta da kuyuyu hazırladılar, kireçleri hazırladılar. Hemen oraya dolduracaklardı insanları. İnsanların kafalarına öyle bombalar attılar ki o çocukların kemikleri dahi eridi. O tabutlara ağır gelsin diye taş kondu. Bunlar bu kadar hain, bu kadar vatan haini, bunlar PKK, YPG, DAEŞ’le ve babaları olan ABD, İsrail, Almanya, AB ile işbirliğine girdi, memleketimizi ana kalbinden kuşatmaya kalktılar. Biz hala şehit veriyoruz. 15 Temmuz hiçbir zaman bitmedi, bitmeyecek. Çünkü biz Türk ve Müslümanız. Bizi rahat bırakmayacaklar. Bu devam edecek. Silahla saldıracaklar, insanlarımızı kandırarak saldıracaklar.”

Yapılan konuşmaların ardından Milletvekili Pektaş, Belediye Başkanı Çimen ve İl Başkanı Köse, konuklarını araçlarına kadar uğurladı.
Kaynak: İHA