Ahşaptan Yapılan İnikli Camii Gerdanlığına Kavuştu

Bursa’nın tamamen ahşaptan yapılmış 5 tarihi camisinden biri olan İnikli Camii, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden ibadete açıldı.

Ahşaptan Yapılan İnikli Camii Gerdanlığına Kavuştu
İznik’in İnikli Mahallesi’nde yer alan tarihi caminin açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, İlçe Belediye Başkanı Osman Sargın, İnikli Mahallesi Muhtarı Halil İbrahim Şahin ve vatandaşların katıldığı törenle teravih namazı öncesinde yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, baştan sona yenilenen caminin hayırlı olmasını diledi. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan’da önemli bir yatırımı daha hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Altepe, 18. yüzyılda yapılan eser hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Konuşmasında İnikli Camii’nin Bursa’da sadece 5 tane bulunan ahşap yapılı ibadet merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Caminin ilk günkü haline kavuşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bölgemiz ve insanımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.



"Ecdadın emanetine sahip çıkacağız"

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin kalkınması için çalıştıklarını söyledi.

Çalışırken milli ve manevi değerleri de ihmal etmediklerini, nerede bir tarihi eser varsa ayağa kaldırdıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Bugüne kadar hep bu hassasiyetle hareket ettik. Bundan sonra yine aynı hassasiyetle çalışacağız. Ecdadın emanetine sahip çıkacağız" diye konuştu.

Başkan Altepe, İnikli Camii’nin içi ve dışıyla, müştemilat alanları ve minaresiyle yeniden kullanılabilir hale getirildiğini vurguladı.

İlçe Belediye Başkanı Osman Sargın da, İnikli Camii’nin restore edilerek ibadete açılmasının İznik açısından onur kaynağı olduğunu dile getirdi. Sargın, yapılan yatırım nedeniyle halkı adına Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, 200 küsur yıllık tarihi camiyi ibadete açtı.
Kaynak: İHA