ABD'de 'İslam Karşıtı Protesto', Müslüman Destekçilerinin Gövde Gösterisine Dönüştü

Trump yönetimine karşı çıkan ve Müslümanlara destek veren çok sayıda ABD'li, pankartlarla yürüyüş yaptı, Trump ve ırkçılık karşıtı slogan attı.

İslam karşıtlığı ve ırkçılığı ile bilinen ''ACT for America'' grubunca ABD'nin birçok kentinde eş zamanlı düzenlenen İslam karşıtı eylemlere, Müslüman grupların temsilcileri ve Trump karşıtlarının oluşturduğu yüzlerce kişilik daha kalabalık bir protesto ile cevap verildi.

Trump yönetimine karşı çıkan ve Müslümanlara destek veren çok sayıda ABD'li, ellerinde pankartlarla New York'un Manhattan bölgesinde yürüyüş yaptı, Trump ve ırkçılık karşıtı slogan attı.

Gösteride 'Trump'a hayır, Faşist ABD'ye hayır', 'Açıkça ve yüksek sesle söyle: Mülteciler buraya hoş geldiniz', 'Hepimiz Müslümanız, hepimiz göçmeniz', ''Faşistler defolsun'' sloganları atan göstericilerin taşıdığı pankartlarda ise 'Müslüman kardeşlerimizle dayanışma içindeyiz', 'Göçmenlerle değil, cahillikle mücadele et' ve 'Bu ülke göçmenler tarafından kuruldu' ifadeleri yer aldı.

Müslümanlara destek icin gelen ve karşı protestolardan birini organize eden Mohammed Naeem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam karşıtı gösteriler yapılırken kendini ifade etmek için gelen Müslüman toplumuna yabancıların da destek vermesini çok önemli bulduğunu dile getirdi.

ABD toplumun özellikle belli bir kesimi tarafından istenilmediklerini, hatta varlıklarından bie rahatsızlık duyulduğunu belirten Naeem, onlara bile saygı duyduğunu fakat bu tarz ayrıştıcı ifadelerin toplumdan tepki görmesi gerektiği için mücadele ettiklerini ifade etti.

Naeem, her dinden her toplumun aşırıcı gruplara sahip olduğuna işaret ederek ''Fikirler şiddet ve bölücülük yolu ile savunulmaz. Bunu yapmanın en iyi yolu konuşmak, sevmek ve birbirini anlamaya çalışmaktır.'' dedi.

Gösteri esnasında Müslümanları savunmaya gelen bir ABD'li tutuklandı, İslam karşıtı protestonun organizatörlerinden Frank Morganthaler ise kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı.

- Chicago'da Müslümanlara ciddi destek

Illinois eyaleti Chicago kentinde de İslam karşıtı protesto düzenlendi. Kentteki Trump Tower önünde yaklaşık 10 kişinin katıldığı eyleme, Müslüman grupların temsilcileri ve Trump karşıtları yüzlerce kişi karşı protesto yaptı.

Eylemde Hz. Muhammed ve İslam aleyhine hakaret içerikli pankartlar açılması üzerine gergin anlar yaşandı.

Yüzlerini kapatan, kamuflaj ve Amerikan bayrağı desenli kıyafetler giyen grup üyelerinin bazılarının ABD Başkanı Donald Trump’ın seçim sloganlarının yazılı olduğu şapka taktıkları gözlendi.

Polis kordonu altın alınan ve çevredeki kalabalığa tehdit ve hakaretler savuran gruba Müslüman grupların temsilcileri ve Trump karşıtlarının yanı sıra bölgeden geçen Chicagolular da sert tepki gösterdi.

Kaynak: AA