47 Yıldır Avustralya'da Türkiye'yi Ve Atatürk'ü Anlatıyor

Çalışmak için 47 yıl önce gittiği Avustralya’da Atatürk ve Türkiye’yi tanıtmak için çaba gösteren Mehmet Balıkel, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti

47 Yıldır Avustralya'da Türkiye'yi Ve Atatürk'ü Anlatıyor
74 yaşındaki Adanalı emekli lokantacı Mehmet Balıkel, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti. Avustralya’da Atatürk’ü ve Türkiye’yi ülkenin festivallerine ve kültürel etkinliklerine katılarak tanıttığını ifade eden Balıkel, ülkede gönüllü turizm elçisi gibi çalıştığını söyledi.



Türk kültürünü, Türk damak tadını Avustralya’da yaşayanlara tanıtmak için onları evinde misafir ettiğini belirten Balıkel, Avustralya’dakilerin Türklere karşı sempati duyduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milli bayramlarını Avustralya’da pankart açarak, Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyle sokağa çıkarak kutladığını, Avustralya’da da Türklerin varlığını hissettirdiğini söyleyen Balıkel, Adana Büyükşehir Belediyesi ile zaman zaman yazışmalar yaptığını, Başkan Hüseyin Sözlü’nün Atatürk’e olan sevgi ve sadakatini yakinen bildiğini ifade etti.

Başkan Sözlü, ziyareti için Balıkel’e teşekkür ederken "Türkler, dünyanın her yerinde varlıklarını hissettiriyorlar. Yeryüzünde tek Türk kalana kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşayacaktır" dedi.

Kaynak: İHA