Yeşilpınarlılar Dev İftar Sofrasında Buluştu

Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen sokak iftarlarında her gün bir mahallede dev iftar sofrası kuruluyor. Bu dev sofralarda mahalle sakinleri tek bir yürek olarak dualar ediyor, oruçlarını hep birlikte adeta dev bir aile gibi açmanın mutluluğunu yaşıyor. Kurulan gönül sofralarında Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da mahalle sakinleri ile bir araya gelerek mutluluklarına ortak oluyor.

Yeşilpınarlılar Dev İftar Sofrasında Buluştu
Başkan Remzi Aydın’ın kurdurduğu dev iftar sofraları Eyüplülerin yüreklerine dokunurken, Eyüp’te dostluğun, kardeşliğin her geçen gün daha da pekişmesine, huzur içerisinde dolu dolu geçen eski Ramazanların yeniden yaşanmasına vesile oluyor. Bu sofralarda mahalle sakinleri birlik ve beraberlik içerisinde, birbirlerine kenetlenmiş tek yürek olarak oruçlarını açıyor.

Eyüp Belediyesinin sokak iftarları etkinliği kapsamında dün de Yeşilpınar’a 3 bin kişilik dev iftar sofrası kuruldu. İftar öncesi sahnede bulunan ilahi grubu Yeşilpınarlılar için birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Ezanın okunmasıyla birlikte sofrada bulunan küçük büyük tüm Yeşilpınarlılar, Başkan Aydın ile birlikte oruçlarını açtı. Mahalleliler Başkan Remzi Aydın’a kurulan bu sofralar için teşekkür etti.

“Dinimizi yaşayacak, yaşatacak bereketli bir nesle sahibiz”

Başkan Aydın iftar programında yaptığı konuşmada, sofralarda çocukların ve gençlerin çoğunlukta olmasının kendisini memnun ettiğini, büyük bir mutluluk yaşattığını ve geleceğe daha umutla bakmasına sebep olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kıymetli misafirler öncelikle Rabbim tuttuğunuz oruçları kabul eylesin. İki şeyden dolayı Rabbime şükrediyorum. Birincisi; geçen sene olduğu gibi bu sene de yine sizlerle bir bereket sofrasında, birliğimizi beraberliğimizi tesis ettiğimiz mütevazi ama sıcak iftar sofrasında bir arada olmamızı nasip etti. Orucumuzu hep beraber açacağız ve Ramazan’ın manevi havasını soluyacağız. İnşallah bundan sonra da nice Ramazanlarda bu bereketli sofralarda hep birlikte iftarımızı yapacağız. İkinci şükür sebebim ise oldukça fazla sayıda gençlerimizin ve çocuklarımızın soframızda bulunması. Bu da beni çok mutlu ediyor. Demek ki dinimizi, geleneklerimizi göreneklerimizi yaşayacak, yaşatacak güzel bereketli bir nesle sahibiz. Çocuklarımızın burada olması ayrıca bir mutluluk.”

“Sizlere güzel hizmetler vermeye devam edeceğiz”

Konuşmasında, birlik ve beraberlik içerisinde, Yeşilpınarlılara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da güzel hizmetler vermeye devam edeceğini vurgulayan Başkan Aydın, sözlerine şöyle devam etti:

“Yeşilpınarımız ilçemizin en güzel mahallerimizden bir tanesi. İnşaallah gelecek sene metromuz faaliyete başlayacak. Daha rahat, daha hızlı, daha kolay ve daha konforlu ulaşımı sağlayacak metromuza hep beraber bineceğiz. Yine metromuzun yanında Yeşilpınar, meydanında bölge parkımızla, camimizle ve pazar yerimizle yeni bir tesise kavuşacak. Girne Caddesi’nde külliyeli muhteşem camimizin de inşaatı devam ediyor. Elektrik kesintileri de bu yıl çok çok daha aza inecek. Girne Caddemizi, Özlem Çarşımızı sıfırdan yapacağız. Yeşilpınar’ımızı çok daha güzel, müreffeh ve sizlere yakışır hale getireceğiz.”
Kaynak: İHA