Vali Yaman Dargeçit'te Güvelik Güçlerini Ziyaret Etti

Mardin Valisi Mustafa Yaman, geçtiğimiz günlerde terör saldırısında bir askerin şehit olduğu Dargeçit ilçesinde görev yapan güvenlik güçlerini ziyaret etti.

Vali Yaman, beraberinde, AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Dargeçit Kaymakamı Mehmet Yaşar Yeşiltaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer İzcan ve Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ile ilçede ziyaretlerde bulundu.

Uygulama noktalarında jandarma ve polisleri ziyaret eden Yaman, güvenlik güçleri ile sohbet etti, ramazanlarını tebrik etti.

İl genelinde güvenlik güçlerinin önemli gayretleri ile teröre karşı amansız bir mücadele yürütüldüğünü aktaran Yaman, tüm güvenlik güçlerinin daima yanında olduklarını vurguladı.

Şehitlik mertebesinin kutsal bir mevki ve makam olduğuna dikkati çeken Yaman, 3 gün önce ilçe kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Hikmet Zengin ve bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Terör örgütleri ile mücadelenin azim ve kararlılıkla sürdürüleceğini vurgulayan Yaman, şunları söyledi:

'Devletimiz ve milletimiz, ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermedi ve vermeyecektir. Huzur ortamını, birliğimizi bozmaya yönelik yapılan hain terör saldırılarına güvenlik güçleri ve halkımızla birlikte karşı koyarak, asla taviz vermeden azim ve kararlılıkla mücadele etmeyi sürdüreceğiz.'

Vali Yaman ve beraberindekiler, daha sonra görevlendirme yapılan Dargeçit Belediyesince yaptırılan gençlerin ve çocukların faydalanabileceği Gençlik Merkezi Bilgi Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Yaman, gençlerin kaliteli zaman geçirmeleri adına yapılan tüm projeleri desteklediklerini söyledi.

Geleceğin teminatı olan gençlerin sağlıklı bireyler olabilmeleri için bu tür merkezlerin gerekliliğine inandıklarını aktaran Yaman, şöyle konuştu:

'Dargeçit ilçemizde açılan merkezimiz bu nedenle son derece değerlidir. İnanıyoruz ki buna benzer mekanlarımız artarak çoğalacaktır. Belediye olarak gençlerimize has projelerimiz sürmektedir. Hayata geçirdiğimiz Gençlik Merkezi Bilgi Evi’nin ardından yeni merkezler için çalışmalarımız sürüyor.'

Merkezi ziyaret eden Vali Yaman, daha sonra çocuklar ve gençlerle sohbet etti.

Kaynak: AA