Sorgun Devlet Hastanesi Hasta Kabulüne Başladı

Sorgun ilçesine yeni yapılan 250 yatak kapasiteli Sorgun Devlet Hastanesi, hasta kabulüne başladı.

Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Suat Hayri Gözübüyük’ü ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yapımı tamamlanan hastane ile ilgili bilgi aldı.

Başkan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni hastanenin hasta kabulüne başlamasından dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

Hastanenin temelinin 2013 yılında atıldığını ve 4 yılda tamamlandığını anımsatan Şimşek, 'Yeni hastanemizde sağlık hizmetleri pazartesi gününden itibaren sunulmaya başlayacak. İnsanlarımız burada daha kaliteli sağlık hizmeti alma olanağı bulacaklar. Bu hastanemiz çevre ilçelerimize de sağlık hizmeti verecek ve bir bölge hastanesi gibi çalışacak.' diye konuştu.

Başhekim Gözübüyük ise, yaptığı açıklamada, cuma günü saat 17.00 itibarıyla taşınma işlemlerinin tamamlandığını, bu günden itibaren acil servis hizmeti verilmeye başlandığını belirtti.

Pazartesi gününden itibaren poliklinik hizmetlerinin de verilmesiyle hastanenin tam olarak faaliyete geçeceğini ifade eden Gözübüyük, yeni hastanenin Sorgun halkına ve tüm çevreye hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Kaynak: AA