Sağlık-Sen Toplu Sözleşme Çalıştayını Diyarbakır'da Gerçekleştirdi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), toplu sözleşme çalıştaylarından ikincisini Diyarbakır’da gerçekleştirdi.

Sağlık-Sen Toplu Sözleşme Çalıştayını Diyarbakır'da Gerçekleştirdi
Bir otelde düzenlenen toplu sözleşme çalıştayına Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, yönetim kurulu üyeleri, yaklaşık 20 ilden gelen temsilciler ile üyeler katıldı.

Toplantı öncesi konuşma yapan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 4. dönem toplu sözleşme masasına 1 Ağustos itibari ile oturacaklarını söyledi.

Memiş, "Bunun öncesinde Sağlık-Sen olarak sahanın taleplerini dikkate almak bakımından 5 bölgede toplu sözleşme çalıştayları gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizi burada bir araya getirmek kaydıyla toplu sözleşme taleplerimizi inşallah burada tek tek tartışacağız. Aslında bildiğimiz konular ama burada bölgesel hassasiyetleri de dikkate alarak, çalışanlarımızın yerel ile ilgili sorunlarını da dikkate alarak masaya taşıyacağımız konuları önemsemek için bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Biz masaya otururken sadece Ankara’daki kendi sendikamızla yaptığımız çalışmalarla değil, birebir yerinde çalışan arkadaşlarımızın dilinden sorunlarını gündeme taşımak ve sorunlarını masaya taşımak için bu çalıştayları düzenliyoruz" dedi.

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu ise, toplu sözleşme çalıştaylarından birinin Diyarbakır’da yapılmasının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Ensarioğlu, "Bu bölgede çalışan kardeşlerimizin mağduriyetlerini unutmamak gerekir. Farklılığın ortaya konulmasını istiyoruz. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çalışan kardeşlerimizin bu toplu sözleşmede ciddi anlamda bir kazanım elde etmeleri ve buradaki mağduriyetlerini göz önünde bulundurmalarını umuyoruz" diye konuştu.

Katılımcılar daha sonra hazırlanan maddeleri konuşmak üzere toplantı salonuna geçti.
Kaynak: İHA