Şanlıurfa'ya Ulaşan Otostopçular Yöresel Kıyafetlere Hayran Kaldı

Yolda tanışarak 8 günlük yolculuk sonrası Şanlıurfa’ya ulaşan Antalyalı ve Muğlalı otostopçular, Balıklıgöl’de yöresel kıyafetlere hayran kaldı. Moruk muhabbetiyle başlayan otostopçuların arkadaşlığı şaşırttı.

Şanlıurfa'ya Ulaşan Otostopçular Yöresel Kıyafetlere Hayran Kaldı
Şanlıurfa hedefleri için birinin Muğla’nın Marmaris ilçesinden ve Antalya’dan yola çıkan otostopçular, İçel’de bir kafede tanıştı. Tanışmadan sonra birlikte yola çıkan ve Şanlıurfa’ya 8 günlük yolculuk sonrası ulaşan otostopçu arkadaşların ilk durağı Balıklıgöl oldu. Balıklıgöl’de yöresel kıyafetler giyerek balıklara yem atan otostopçuların arkadaşlıkları şaşırttı. Batı kültürünü Doğu kültürüyle karşılaştırmak için yola çıktıklarını ve bunun için Şanlıurfa ilini seçtiklerini belirten arkadaşlar, kentin eşsiz bir atmosfere sahip olduğunu belirtti.



“Bizim oralarda kültürel dokuyu bulamıyoruz”

Marmaris’ten gelen otostopçu Mehmet Emin Öğer yaptığı konuşmada, “Şanlıurfa’ya otostopla geldik. Hedefimizde de zaten Şanlıurfa vardı. Çok güzel bir şehir. Yolda tanıştığım arkadaşımla buraya gelirken 8 gün boyunca otostop çektik. Burada gerçekten beklediğimizin ötesinde çok güzel bir yer bulduk. Yöresel kıyafet için bizim oralarda o kadar kültürün dokuyu bulamıyoruz, Marmaris olsun, Muğla olsun, İzmir olsun ama buraya geldiğimizde hem yöresel kıyafetler hem de diğer tarihi ve kültürel değerlerin dokusu çok hoşumuza gitti. O yüzden şimdi burada olmaktan dolayı kendimi çok mutlu hissediyorum” dedi.



“Hz. İbrahim’in Şanlıurfa’da ateşe atılması beni etkiledi”

Antalya’dan yola çıkan otostopçu Mehmet Güler ise “Antalya’dan otostopla yola çıkarak Şanlıurfa’ya geldik. Doğunun kültür ve medeniyetini merak ettiğim için batı ile bir sentez yaparak karşılaştırmak istedim. Buraya geldiğimde beni en çok etkileyen her zaman çok konuşulan Balıklıgöl oldu. Burası gerçekten de anlatıldığından çok daha güzel. Balıklar insanı etkiliyor. Burası büyük-küçük herkesin gelebileceği güzel bir yer. Yöresel kıyafetler beni etkiledi. Balıklıgöl’ün tarihini çok enteresan bulduk. Balıklıgöl’ün hikayesi, Hz. İbrahim’in ateşe atılması bizi etkilediği için aslında bu yola çıktık. İnanılmaz bir tarih ile inanılmaz bir güzelliği var. Bunları tam anlamıyla öğrenmek için can atıyorum” şeklinde konuştu.



Arkadaş olup beraber yola çıktılar

Yolda tanıştıktan sonra birlikte otostop çekerek Şanlıurfa’ya ulaştıklarını belirten Mehmet Güler, Mehmet Emin Öğer ile İçel’de bir kafede arkadaş olduğunu söyledi.

Güler konuşmasının devamında, “Antalya’dan İçele doğru yola çıktım. İçel’de bir kafeye oturdum. Orada benim sırt çantamın aynısından taşıyan Mehmet Emin ile karşılaştım. Orada kendisiyle tanıştıktan sonra rotasını söyledim. Kendisinin de otostop yoluyla Şanlıurfa’ya gideceğini söyledi ve arkadaş olduk. Beraber yola koyulduk ve şimdi Şanlıurfa’dayız. Şanlıurfa’da inanılmaz bir atmosfer var” ifadelerini kulandı.
Kaynak: İHA