Koşarak Geldikleri LYS Sınavının Kapısından Geri Döndüler

Lisans Yerleştirme Sınavları’nın(LYS), LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavına geç kalan öğrenciler, koşarak geldikleri sınav merkezlerinin kapısından hayal kırıklığıyla döndüler.

Koşarak Geldikleri LYS Sınavının Kapısından Geri Döndüler
ÖSYM’den yapılan açıklamayla Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS), başlama saatinden en geç 15 dakika önce adayların sınav salonlarındaki yerlerini almış olmaları gerekiyordu. Bu sınavda da geç kalan öğrenciler koşturarak geldiler ama kapıdan geri döndüler.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde Sosyal Bilimler Sınavına(LYS-4) girecek adaylar sınav saatine 15 dakika kala sınav salonlarına alınmadı. Giriş kapısından alınan adayların bir kısmı ise sınav salonlarından geri döndü. Sınav telaşı saat 08:30 sıralarında üniversite kapısı önünde başladı.

Sabah erken kalkan adaylar ve aileleri bir saat önceden üniversite önünde beklemeye başladı.

Adaylar heyecanlarını gizleyemezken anne ve babalar da onlara dualarıyla destek oldu. Sınav saati yaklaşırken adaylar sınava giriş belgesiyle üniversitenin ana kapısından giriş yapmaya başladı.

Sınav giriş saatine dakikalar kala kapı önünde koşuşturma başladı.

Kapıdan giren öğrencilerin bazıları sınava kıl payı yetişirken bazıları da yetişemeyerek sınav salonlarından geri döndü.

“1 dakika ile kaçırdım. Kapıyı girmeden kapattılar”

Sınava 1 dakika ile geç kalan öğrencilerden Süleyman Karatuğ, "Buradan girdik de içeri de sıkıntı oldu. Giremeyen 4-5 kişi var. Çok yok. 1 dakika ile kaçırdım. Kapıyı girmeden kapattılar. Öyle bir şey oldu. Ben zaten dördüncü sınıf öğrencisiyim. Öylesine girmiştim. Çok sıkıntı değil. Zaten TM’den (Türkçe-Matemetik) yapardım. Sosyal Bilimler sınavıydı. Ben o zaman yetişmiştim ama kimliği unuttum, döndüm. Öyle bir aksaklık oldu” dedi.



“Tatlı bir bekleyiş içerisindeyiz”

Kızının sınava girdiğini ifade eden Hamza Öztürk, “Periyodik şekilde çalışarak hazırlandı.Bu sene dershaneler yok. Kendi çabalarıyla çalışarak sınava hazırlandı. Hayırlısı. O sınava girerken heyecan oluyor. Biz de burada beklerken heyecan devam ediyor.Nasıl geçecek? Sınav soruları nasıl olacak? Yapabilecek mi? Diye biz de tatlı bir bekleyiş içerisindeyiz” dedi.



“Geç kalmamak için bayağı erken çıktık”

Sınava zamanında gelen adaylardan Yaren Şentürk ise, “Tabi ki de heyecanlıyım. Merakla bekliyorum ne yapacağımı. Stresliyim. Geç kalmamak için bayağı erken çıktık. Umarım iyi şeyler olur. Sözel sınavı var. Felsefe grubu, tarih bir de coğrafya var. Tempoyla ve sıkı çalıştık. Ezber çok var. Baya bir tekrar yapmak gerekiyor.Gecemizi gündüzümüze kattık.Umarım iyi şeyler olur.Herkese başarılar diliyorum şimdiden” dedi.

Sınava giren öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri aynı heyecanla dışarı da bekledi.
Kaynak: İHA