Kimliğini Kaybeden Öğrencinin İmdadına Polis Son Anda Yetişti

LYS’ye girmeden 10 dakika önce kimliğini kaybettiğini fark eden öğrencinin imdadına, kimliği bulan polisler yetişti.

Kimliğini Kaybeden Öğrencinin İmdadına Polis Son Anda Yetişti
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) saat 10.00’da LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı ile başladı.

Türkiye genelinde 100 binlerce öğrenci Sosyal Bilimler Sınavı’nda ter döktü. Tarih, coğrafya-2, felsefe grubu, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden soruların yöneltildiği Sosyal Bilimler Sınavı 135 dakika sürdü. Sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunan adaylar aileleriyle birlikte heyecanla içeriye alınmayı bekledi. Saat 09.45’ten sonra gelen öğrenciler ise sınava alınmadı. Çocuğu sınava giren aileler ise dışarıda yağmur altında bekleyip, Kur’an okuyarak dua etti.

İmdadına polisler yetişti

Sınava girmeden 10 dakika önce kimliğini düşürdüğünü fark eden Baran Tuna’nın imdadına ise üniversitede görev yapan polisler yetişti. Polisler telsizden "Baran Tuna isimli kişinin kaybolduğunu ve bulan ekiplerin acilen Fen Edebiyat Fakültesi B Blok’a getirsin" anonsu yaptı. Anonsa cevap veren diğer ekipler de kimliği Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde bulduklarını bildirdi. Polisler kimliği hızlı bir şekilde Fen Edebiyat Fakültesine getirerek sınava 2 dakika kala yetkililere ulaştırıldı.

Yaşanan olay sonrasında büyük stres yaşadığını ama polislerin imdadına yetiştiğini ifade eden Baran Tuna (18), "Yolda gelirken kimliğimi düşürmüşüm. Bu durumu polislere söyledim. Polisler bana yardımcı oldu. Onlar sayesinde mağduriyetim giderildi. Kimliğimi düşürdüğümü sınava 10 dakika kala öğrendim. Kapıdaki kontrolde kimliğimin olmadığını fark ettim. Polisler de 5-6 dakika içerisinde kimliğimi bularak bana getirdiler. Yarın sınav benim için çok önemliydi, o yüzden çok stres yaptım. Polislere ilgileri için teşekkür ederim" dedi.

Sınav sonrasında konuşan öğrenciler ise sınavın genel anlamda güzel geçtiğini söyledi.

Kaynak: İHA