İtfaiye Lisesi Öğrencilerinin Mezuniyet Coşkusu

İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü öğrencileri, mezuniyet sevincini İtfaiye Daire Başkanlığında yaşadı.

İtfaiye Lisesi Öğrencilerinin Mezuniyet Coşkusu
İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü öğrencileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü öğrencilerinin mezuniyet töreni, eğitimlerinin büyük kısmını geçirdikleri Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında yapıldı.

Sipahi, törende yaptığı konuşmada, bir yandan gençleri mezun etmenin sevincini, bir yandan da ayrılmanın burukluğunu yaşadıklarını ifade ederek, 'Bugün, ilk yıllarını okullarında, son yılı staj olmak üzere diğer 3 yılı da itfaiye merkezimizde uzman eğitim kadromuzun rehberliğinde eğitim alarak geçiren 34 genç meslektaşımı mezun etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan çalışma ve sarf edilen emeğin hedefe ulaşacağından umutlu olduğunu belirten Sipahi, 'Ben inanıyorum ki yine yollarımız bir yerde birleşecek.' ifadesini kullandı.

- Kızlar başarıda ilk 3 sırayı paylaştı

Mezun olan 34 öğrenciden sadece sekizi kız olmasına rağmen, eğitim dönemi sonunda başarı değerlendirmesinde ilk 3 sıra, kız öğrencilerin oldu. Dönem birincisi Buse Sevilmiş, ikincisi Gamze Ak ve üçüncüsü Esma Bekkaya'nın başarı belgeleri, İtfaiye Dairesi Başkanı Celil Sipahi ile İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Vahap Yavuz tarafından takdim edildi.

Diploma törenine, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümü öğretmenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Diplomaların verilmesinin ardından tören, baretlerin havaya fırlatılmasıyla sona erdi.
Kaynak: AA