Hayati Yazıcı Sultangazili Yetim Çocuklarla İftarda Buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Sultangizi’de yaşayan yetim çocuklarla iftarda bir araya geldi.

Hayati Yazıcı Sultangazili Yetim Çocuklarla İftarda Buluştu
AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hayati Yazıcı, Sultangazi’de ‘Dünya Yetimler Günü’ dolayısıyla düzenlenen iftar programına katıldı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın ev sahipliğinde Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’ndeki iftara çok sayıda yetim çocuk ve yakınları katıldı.

İftar vakti öncesi selamlama konuşması yapan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hayati Yazıcı, Ramazan ayının İslam coğrafyasında farklı şekillerde yaşandığını söyledi.

Oruç tutarak gıdaya ulaşamayan insanları düşünüp muhasebe etmenin gerekli olduğunu kaydeden Yazıcı, “Dünya coğrafyasının çok değişik yerlerinde milyonlarca insan oruç tutuyor, iftar yapıyor. Ama sofralar farklı. Kiminde çok çeşitli fazla nimet var, kiminde yok. Hatta bazılarında sadece ekmek ve su var” dedi.



“Türkiye en çok yardım eden ülkeler arasında öncü”

Hayati Yazıcı ayrıca Türkiye’nin yardıma muhtaç olan insanlara yardım ulaştırmada dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olduğunun da altını çizdi. İslam ülkelerinin bir birine yardım etmesi konusunda geride kaldığını ifade eden Yazıcı şöyle konuştu:

“Gelişmiş ülkelerde ve İslam ülkelerinde gıda paylaşımı, gıdaya erişim bakımından çok dikkat çekecek örnekler var. Dünyada milli gelir bakımından en zengin ülke İslam ülkesi olarak nitelenir ama yine milli gelir bakımından en az gelire sahip ülke de İslam ülkesidir. Bunları her ortamda dile getirmek gerek. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti sadece Türkiye’de değil dünyada uluslar arası kuruluşların yaptığı ölçülere göre en fazla yardım yapan devletler sıralamasında en önde yer alan bir ülke. Gurur duyuyoruz.”

İftara ev sahipliği yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da yarısı geride kalan Ramazan ayında yaşanan kardeşlik havası hakkında konuştu.

Tüm manevi duyguların fazlasıyla yaşandığını belirten Başkan Altunay, “Ramazanın yarısını bugün geride bıraktık. Geri kalan yarısını inşallah hep aynı güzellikte geçer. Yapılan her davete çok güzel icabet ettiniz. Bu ay da daha fazla sevgiyle bir birimize baktık. Unuttuklarımızı hatırladık. Yetim kardeşlerimizi, fakir kardeşlerimizi, dost ve akrabalarımızı daha iyi hatırlayarak bir araya gelmeye çalıştık” dedi.

Kaynak: İHA