Gelibolu'da 2. Girişimcilik Kursu Düzenlendi

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle, Gelibolu da 2. Girişimcilik Kursu düzenlendi.

Gelibolu'da 2. Girişimcilik Kursu Düzenlendi
Kursu ziyaret eden Çanakkale İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, Kurs Eğitmeni Girişimcilik Uzmanı Sadık Vural ve kursiyerlerle sohbet etti. Girişimci adaylarının iş kurma fikirleri ve projelerini dinleyen İl Müdür Yardımcısı Höke, “Bilinçli bir yatırım yapılması, iş fikrinin olgunlaştırılması, KOSGEB ve diğer Kredi ve hibe desteklerinden faydalanılması için tüm ilçelerimizde girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. Bu yıl 15.sini Gelibolu da düzenlediğimiz Girişimcilik eğitimleri sonunda 375 kişi sertifika aldı. Eğitim içeriği ve çok kaliteli bir eğitimci ile eğitimlerimizin girişimci adaylarına faydalı olacağına inanıyoruz. Umarız eğitim ve sertifika alan girişimci adaylarımız kısa zaman içinde projelerini hayata geçirip bölgenin istihdamına ve ekonomisine katkı sağlarlar” dedi.

5 - 8 Haziran tarihleri arasında düzenlenen kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan 25 girişimci adayı, iş projeleri ile KOSGEB’e başvuruda bulunarak, 50 bin TL hibe ve 150 bin TL kredi desteğinden yararlanabilecekler.
Kaynak: İHA