Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 47 palmiye, büyük saksılar içinde Köprübaşı, Kentpark ile Bilim Kültür ve Sanat Parkı'ndaki yerlerine konuldu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir'de 18 yıldır Köprübaşı'nı süsleyen palmiyeler, kentin soğuk havasından zarar görmemeleri için kış aylarında götürüldükleri geçici yuvaları seralardan alınarak, Porsuk Çayı kenarındaki yerlerine yerleştirildi.

Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri haziran ayına kadar Büyükşehir Belediyesinin seralarında bakıma ve korunmaya alınan palmiyelerden 16'sını Köprübaşı'na, 11'ini Kentpark'a, 20'sini de Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'na getirdi.

Söz konusu palmiyeler kasım ayında havaların soğumasıyla tekrar seralara taşınacak.

- Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç'a ziyaretler

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlarla bir araya geliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Van Derneği, Yeni Yol Eğitim Kurumları ve Boynuyoğunlular Aşiret Köyleri ve Yaylası Derneği, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı makamında ziyaret etti.

Belediyenin çalışmaları ve hayata geçirdiği projeler hakkında Ataç'tan bilgi alan ziyaretçiler, kendilerini kabul ettikleri için Ataç'a teşekkür etti.

Ataç da ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

- Başkan Ataç, Muammer Uludemir Sanat Parkı çalışmalarını inceledi

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, yenileme çalışmaları devam eden Muammer Uludemir Sanat Parkı'ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Belediyeden yapılar açıklamaya göre, Tepebaşı Belediyesinin uzun süredir hizmet veren, büyüklüğü ve yeşil alan zenginliğiyle önemli parklarından olan Muammer Uludemir Sanat Parkı'nın yenileme çalışmaları devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Uluönder Mahalle Meclisi'nin projesiyle ortaya çıkan yenileme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi Park ve gelinen noktayla ilgili bilgiler aldı.

Kaynak: AA