Elazığ'da LYS Heyecanı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) ile başladı. Bazı adaylar sınava girecekleri okula son dakikada yetişti.

Elazığ'da LYS Heyecanı
Elazığ’da adaylar saat 10.00’da başlayan sınav için saatler öncesinde okulların önüne geldi. Aileleriyle birlikte sınav giriş yerlerine gelen adaylar, binalarda detaylı üst araması ve kimlik kontrolünden sonra içeriye alındı. Saat 09.45 itibariyle okullarda kapılar kapatıldı. Bazı adaylar ise son anda okullarına girebildi.

Sınav saatinin başlamasıyla birlikte öğrenciler sınav salonlarında, aileleri ise dışarıda ter döktü. Dışarıda çocuklarını bekleyen bazı veliler Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Öğrencilerin hazırlıklarını yaptığını ve sınava girdiği belirten anne Sabahat Bağıran, "Benim de kızım giriyor. İnşallah sorular kolay olur. Geçen sene iyiydi bu senede inşallah iyi olur. Tüm öğrenciler streste. Rabbim hepsinin yardımcısı olsun. Tüm aileler burada. Çocuklardan daha çok biz heyecanlıyız" dedi.

Kendisinin ilk sınavı olmadığı dile getiren Kadir Göçer, "Ben çok fazla heyecanlı değilim ama arkadaşların heyecanını görebiliyorum. İnşallah herkes için hayırlısı olur. Oruçlu sınava giren arkadaşlar var" diye konuştu.

İlk sınavı olduğunu ifade eden Muhammet Berke Baysal ise, heyecanlı olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA