Düzce'den Suriyelilere Ramazan Yardımı

Yardım malzemelerini taşıyan 3 tır, Halep'e uğurlandı.

Beşir Derneği tarafından hazırlanan un, su ve çeşitli yardım malzemesi bulunan 3 tır, Halep'e gönderildi.

Derneğin Halep bölgesinde bulunan irtibat bürosunca durumun bildirilmesinin ardından Düzce Şubesi üyeleri 3 tır dolusu yardım malzemesi hazırladı.

Derneğin Batı Karadeniz Bölge Müdürü Ertuğrul Baygın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye ramazan ayında yardım göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ramazan ayının kardeşlik ve yardımlaşmayı ön plana çıkardığını aktaran Baygın, şöyle devam etti:

'İçerisinde bulunduğumuz ay, bize açlığın ve yardımlaşmanın ne olduğunu en güzel şekilde anlatıyor. Biz, daha önce olduğu gibi Halepli kardeşlerimize yardım göndermeye devam ediyoruz. Ramazanın içinde bu yardımlaşmayı yapmak, buna vesile olmak çok güzel. Buradan yardım gönderen kardeşimiz de orada 'Türkiye'deki kardeşimden hediye gelmiş' diyen Suriyeli kardeşimiz de mutlu oluyor. Yüzler gülüyor, ramazan en güzel şekilde yardımlarımızla devam ediyor.'

Baygın, bölgeden bildirilen yardımların hızlı bir şekilde karşılanıp ulaştırıldığını kaydederek, yardımların ramazan boyunca ve Ramazan Bayramı'nda da devam edeceğini kaydetti.

Yurtdışı yardımlarının yanı sıra Türkiye'deki farklı noktalarda ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını dile getiren Baygın, 'Suriye'nin yanında Somali ve Türkiye'de de yardımlarımız devam ediyor. İhtiyaç sahiplerine ulaşıp onların iftar ve sahurlarını şenlendirmek istiyoruz. Biz tabii ki aracıyız, bize destek olan tüm kardeşlerimize teşekkür ederiz.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA