Dolandırıcı Olduğu İddia Edilen Müteahhidin Tutuklanması

Aydın'da, müşterilerini dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan müteahhitten temelden ev alan bazı vatandaşlar, inşaatların yarım kalmasından dolayı mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Ata Mahallesinde, Baki D. adlı müteahhide ait yarım kalan inşaatların önünde toplanan grup adına konuşan Mehmet Demir, müteahhidin tutuklu olmasından dolayı temelden aldıkları evlerinin yarım kaldığını söyledi.

Evlerin teslim tarihinin 27 Haziran olmasına rağmen bir çok eksikliğin hala giderilmediğine dikkati çeken Demir, 'Evlerin bitirilmemesi nedeniyle maddi ve manevi zararlar yaşamaktayız. Ev sahibi olma hayaliyle girdiğimiz bu projede bir yandan kira ödemeye devam etmekte bir yandan da kredi kullanan kişiler bitmeyen konutlarının kredilerini ödemeye devam etmektedir.' dedi.

Çaresiz kaldıklarını ve durumun bir önce çözüme kavuşturulmasını istediklerini aktaran Demir, evlerinin belirlenen tarihte kendilerine teslim edilmemesi halinde hukuki yollara başvuracaklarını sözlerine ekledi.

Kent merkezinde yaptığı evlerin temelden satışını gerçekleştiren Baki D.'nin kendilerini dolandırdığını iddia eden vatandaşlar, durumu emniyete bildirmiş, hakkında yakalama kararı çıkartılan Baki D. eşiyle gittiği Yalova'da yakalanarak getirildiği Aydın'da 23 Mart'ta mahkemece 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklanmıştı.

Yaklaşık 150 kişinin Baki D.'den ev satın aldığı belirtilmişti.

Kaynak: AA