Damacana Pompasından Uçak Yaptıran Hayal Gücü

Çankaya Belediyesi Togan Özliyen Gündüz Bakımevi’nde eğitim gören minikler, “Hayal Pencerem” adlı sergileriyle geri dönüşüm, çevre duyarlılığı ve hayal gücünü bir araya getirip büyüklere parmak ısırtan işlere imza attı.

Damacana Pompasından Uçak Yaptıran Hayal Gücü
Çankaya Belediyesi, gündüz bakımevleri yıl sonu sergileriyle başarılarını ve eğitim kalitelerini bir kez daha kanıtlıyor. Sergilerde çocukların hayal gücü, yaratıcılıkları ve duyarlılıkları ön plana çıktı. Evlerindeki atık malzemeleri ve hayal güçlerini kullanarak hazırladıkları kişisel tasarım oyuncaklarını “Hayal Pencerem” adlı sergiyle beğeniye

sunan Togan Özliyen Gündüz Bakımevi minikleri, “Merhaba Yaz” etkinliğine renk kattı.

Önce çizdiler sonra yaptılar

Hayallerindeki oyuncakları çizen ve öğretmenlerinin yardımıyla üç boyutlu hale getiren minikler malzeme olarak da evlerindeki atık malzemeleri kullandı. Proje sloganı olarak ’Hayal Edememek En Büyük Engeldir’i seçen çocuklar, sergide nihai eserlerinin taslak çizimlerine de yer verdiler. Çocukların bazıları artık kumaşlardan öğretmenlerinin yardımıyla “Sevimli Mikrop” ve “Dost Robot” gibi sevecen isimler verdikleri bez oyuncak yaparken bazıları da damacana pompasından uçak, askı ve pet şişelerden terazi, boş tuvalet kağıdı rulolarından tren yaptı. Hayallerini ve oyuncaklarını okullarının koridorunda beğeniye sunan minikler, hayal güçleri ve yetenekleriyle alkış topladı.

Bünyesindeki 12 gündüz bakımeviyle Türkiye’nin en kapsamlı ve kaliteli okul öncesi eğitim hizmetini sunan yerel yönetimi Çankaya Belediyesi, şu anda bin 100 çocuğa eğitim veriyor. Dönem sonuna kadar gündüz bakımevi sayısını 15’e çıkaracak olan Çankaya Belediyesi, böylece yaklaşık iki bin çocuğa ve ailesine güvenli, kaliteli, bilimsel okul öncesi eğitim ile sağlayacak.
Kaynak: İHA