Çiftçi Birliğinin Bilişim Şirketine Şok Müfettiş Raporu

Tarım ve Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği iştiraklerinden bilişim ve yazılım şirketi olan TARNET A.Ş. ile ilgili hazırlanın müfettiş raporu şok etti. TARNET ile ilgili ortaya çıkan skandal raporda şirketin maddi olarak zarar uğratıldığı belirtildi.

Çiftçilere bilişim ve yazılım konularda hizmet vermek için kurulan TARNET A.Ş. ile ilgili hazırlanan şok raporda, şirketin çeşitli konularda maddi olarak zarara uğratıldığı ortaya çıktı. Özellikle bilişim ve yazılım şirketi olmasına rağmen, kurum web sitesi yapımı ile çiftçilerin sanal ortamda ürünlerini satabilmesi için oluşturulmak istenen iki ayrı web sitesinin başka firmalara yaptırılması dikkat çekti. Bu arada TARNET ile ilgili ilgisi bulunmayan ve yabancı heyetlere tanıtım için yaptırılan prodüksiyon hizmetiyle şirketin zarara uğratıldığı ortaya çıktı.

Raporda yer alan yolsuzluklarla ilgili konu başlıkları ise şöyle:

"Şirketin bahsi geçen dönemdeki kurumsal hedefleri kapsamında E-Sağlık projelerinin İran ve Suudi Arabistan heyetlerine tanıtımında (ve diğer mecralardaki tanıtımlarda) kullanılmak üzere bir prodüksiyon hazırlanması. TARNET, TARCELL markasıyla GSM operatörü olmasıyla ilgili yapılan çalışmalar. Tarım Kredi Kooperatiflerinin üretmiş olduğu ürünlerin piyasada satılabilmesi için iki yarı web sitesinin yaptırılması. Mobil uygulaması için piyasa araştırması yapılmaksızın yazılım yaptırılması. Sağlık Bakanlığı E-Nabız sistemi ve ayrıca Sağlık Bakanlığı Tele Tıp sistemine ilişkin hizmet verilmesi işiyle ilgili yapılan projeler. Kooperatifin kredi vermesi, kredi tahsilatı yapması, satış yapması bir çok alanda faaliyette bulunması için ortak kart projesi. "

Bu arada Müfettiş raporlarını değerlendiren TARNET’in eski Genel Müdürü Batuhan Akyalçın ise yaptığı yazılı açıklamada, rapordaki isnatların doğru olmadığını ve buna ilişkin delillerin mevcut olduğunu ifade ederek, “Bilindiği üzere herkes isnadını ispat etmekle mükelleftir. Maalesef burada söz konusu raporu hazırlayanlar tarafından isnatlarını ispat edecek bir delil sunulmamıştır. Buna rağmen şahsım, hukuka aykırılıkların olmadığını ispat etmek zorunda bırakıldım. Bu itibarla şahsıma isnat edilen suçlamaların mesnetsiz olduğunu ve doğruların elbette ortaya çıkacağını ifade etmek isterim" dedi.

Kaynak: İHA