Bitlis Protokolü Ahlat'ta Ki İftarda Buluştu

Bitlis’teki kurum amirleri Ahlat Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu iftar yemeğinde bir araya geldi.

Bitlis Protokolü Ahlat'ta Ki İftarda Buluştu
Bir otelde düzenlenen iftar yemeğine Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Gezer, Tatvan Tugay Komutanı Piyade Komando Albay Taner Dinçyürek, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, il ve ilçede ki kurum amirleri katıldı.

İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban, bu mübarek ayda bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ramazan mübarek bir ay. İnanın şu mübarek belde de bir iftar açmayı, sayın valimiz ve sizlerin teşrifleriyle bunu yapmaktan oldukça hoşnut olduk. Ramazan ayının asıl maksadı ibadet, itaat ve Cenab-ı Allah’ı hatırlamaktır. Bu manada da onun emir ve yasaklarını bilmektir. Bizde bu vesileyle bu mübarek ayda mümkün mertebe her ay hatırımıza bu kadar çok gelmeyen ama bu ayda daha çok yoğunlaşan tüm insanlığa hayrı konuşmak, dilimizle, bedenimizle, aklımızla olumsuz ne varsa onlara bir oruç tutturmaktır. Yani sadece midemizle alakalı bir oruç değil, oruç aynı zamanda insanın tüm azalarıyla yani diliyle, kulağıyla, özüyle bu hadiseye dahil olmasıyla ilgili bir konudur. İnşallah hepimiz bu mandada ve şuurla oruç tutuyoruz. Bizden bu toplum ciddi anlamda hizmet bekliyor. Ramazan ayında da olsak durmadık. İşlerimize devam ediyoruz. Görüyoruz ki ülkemizin bekasına her taraftan saldırı var. Her taraftan İslam alemine saldırı var. Birliğimize ve dirliğimize saldırı var. Batı yine tüm nezaketsizliği, zilletliği ve adaletsizliğiyle belki daha doğrusunu ifade etmek gerekirse zalimane tavrıyla insanlığa hoş bir tablo değil zulümler sergiliyor. Bizde bu Ramazan ayını vesile edip yeryüzünde ne kadar mazlum, mağdur Müslim ve gayri Müslimde varsa ayırmadan bütününe Cenab-ı Allah yardım, bizleri de bu zalimlerin karşısında güçlü etsin. Allah ülkemize ve milletimize birlik, devletimize güç ve kudret nasip etsin. Ramazan ayınız mübarek olsun" dedi.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "İftarımızı Allah kabul etsin. Oruçlarımıza ibadetlerimizi ve hayır dualarımızı kabul etsin. İnsan her zaman hayırlı dua edemeyebiliyor. Ahlat’ta tekrar bir iftar programında hepimizi buluşturan belediye başkanımıza ve kaymakam beye teşekkür ediyorum. Bu programlar gerçekten arka planda bir nezaket, gönül zenginliği ve bir emek bulunduran programlardır. Her zaman bizleri cömertliğiyle ağırlayan Ahlat’a ve yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

İftar programı yapılan duanın ardından sona erdi.
Kaynak: İHA