Zeytinköy'de Geleceğin Girişimcileri Yetişiyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Zeytintöy Bilim ve Eğitim Merkezi’nde uygulamaya başlayan ve tasarım, elektronik, robotik, kodlama başlıklarını buluşturan ‘yeni nesil eğitim sistemi’nin ilk dersine katıldı. İlk derste çocuklar, dizüstü bilgisayarlarda, kendi akıllı asistanları ‘Siri’lerini tasarlamayı öğrendi.

Zeytinköy'de Geleceğin Girişimcileri Yetişiyor
Muratpaşa Belediyesi, Antalya’nın sosya-kültürel ve ekonomik olanakları en kısıtlı iki bölgesi Zeytinköy ve Ermenek’te bulunan Bilim ve Eğitim Merkezlerinde yeni nesil eğitim sistemine geçti.

İlk derse katıldı

Yeni nesil eğitimi sisteminin Zeytinköy’deki ilk dersine katılan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, çocuklarla birlikte bir akıllı telefon uygulamasının nasıl ortaya çıktığını öğrendi. Çocuklar ilk derste dizüstü bilgisayarların başında kendi akıllı asistanları ‘Siri’lerini tasarlamayı öğrendi. Çocuklar farklı yazılımlarla akıllı asistanlarına ilk olarak yabancı dilden çeviri özelliği ekledi. Bu özellikle sayesinde uygulama konuşulan dili anlayıp istediği herhangi bir dile tercüme edip tekrar okuyabilir hale getirildi.

Çocukların ilgisi ve yetenekleri karşısında memnuniyetini dile getiren Başkan Uysal, geleceğini mucitlerini yetişeceği sınıflarda belediyeciliğini farklı alanlarına ilişkin de akıllı tasarımlar beklediğini dile getirdi.

Yeni nesil eğitim nedir

Bu sistemle ilk ve ortaokul çağındaki çocuklar, 3 boyutlu yazıcılar, elektronik devreler, bilgisayar programlarıyla çalışıp akıllı telefonlar ve tabletler için uygulamalar, oyunlar tasarlayıp, devreleri birleştirip robotlar yapacak. Muratpaşa Belediyesi’nin Ermenek ve Zeytinköy’de bulunan bilim ve eğitim merkezlerinde verilen eğitim 3 ay sürecek. 7 - 14 yaş arası çocukların katıldığı derslerde her sınıf en fazla 20 öğrenciden oluştu. Ücretsiz verilen eğitimde dersler, 4 uzman teknik personel ve 1 süpervizör olmak üzere 5 kişilik bir ekip tarafından veriliyor.

Muratpaşa Belediyesi’nin yeni nesil eğitim sisteminin parçası olmak isteyen çocuklarını aileleri Turunç Masa’nın 444 80 07 numaralı çağrı merkezi üzerinden kayıt yaptırabilecek.
Kaynak: İHA