Yavru İbibik Koruma Altına Alındı

Iğdır merkezde taksicilik yapan Fuat Çalışır isimli vatandaş tarafından yol kenarında bulunan yavru İbibik, Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Yavru İbibik Koruma Altına Alındı
Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, veteriner kontrolünden geçirilen yavru İbibik kuşunun sol kanadında çarpmaya bağlı olarak yaralandığı ve bu yüzden uçma kabiliyetini kaybettiğini belirtti.

Türkoğlu, “İbibik kuşunun yavru olması nedeniyle sol kanadının yaralanan kısmı temizlenerek gerekli tedavi yapıldıktan sonra şube müdürlüğümüzce bakıma alınmıştır. Uzun gagasıyla toprak altındaki böcekler, omurgasızlar, larva ve kurtçuklar, ağaç kovuklarındaki sinekler, çekirge, salyangoz, solucan ve örümcekleri avlayan bir kuştur. 5 ila 8 yumurta yapar kuluçka süresi ise 15 ila 17 gündür. Yavrular yaklaşık 20-28 gün sonra yuvadan ayrılırlar. Açık kısa bitkili ve seyrek ekili alanları sever. Yuvasını ağaç kovuklarında, taşların arasında ve yoğun yapılaşma olmayan bölgelerde ki çatılarda yapar” dedi.

Kaynak: İHA