Yağmur'un Organları 4 Hastaya Umut Oldu

Tatile geldiği Antalya'da kalbi durduktan yeniden hayata döndürülen, hastanede 6 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Yağmur Gümüş'ün organları ailesi tarafından bağışlandı Gümüş'ün karaciğeri Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören 60 yaşındaki kadına nakledilirken, akciğeri de Koşuyolu Hastanesine götürüldü. Genç kızın böbrekleri de iki çocuğa yaşam olacak

İzmir'den tatile geldiği Antalya'da kalbi durarak hayatını kaybeden 16 yaşındaki Yağmur Gümüş'ün ailesi tarafından bağışlanan organları nakil bekleyen 4 hastaya umut oldu.

Alınan bilgiye göre, ailesiyle Antalya'da yaşayan babaannesinin yanına tatile gelen Yağmur Gümüş'ün 26 Mayıs'ta kalbi durdu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılan genç kızın yapılan müdahaleyle kalbi yeniden çalıştırıldı. Yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Gümüş'ün 31 Mayıs'ta beyin ölümü gerçekleşti.

Hastane yetkililerinin görüştüğü Yağmur'un annesi Damla Gümüş ve babası Hakan Gümüş, kızlarının organlarını bağışladı. Ameliyatla Yağmur'un böbrekleri, akciğeri ve karaciğeri alındı. Karaciğer hastanede Hepatit C'ye bağlı olarak siroz tedavisi gören ve hastalığın son evresinde bulunan 60 yaşındaki Gülten Bilgen'e nakledildi. Akciğer ise İstanbul'dan uçakla gelen organ nakli ekibi tarafından alınarak Koşuyolu Hastanesine götürüldü.

Hastane yetkilileri, böbreklerin ise nakil bekleyen 5 çocuktan organın uyum sağlayacağı ikisine nakledileceğini belirtti.

Ailesi tarafından Antalya Adli Tıp Kurumu Morgundan alınan Yağmur Gümüş'ün cenazesinin İzmir'de toprağa verileceği öğrenildi.

- 'Eli öpülesi insanlar'

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı da Gümüş'ün beyin ölümünün gerçekleştiğini, ailesinin de organlarını bağışladığını belirterek, 'Bir çocuğun organlarını bağışlayacak insanlar gerçekten yüce gönüllü insanlar, bunlar eli öpülesi insanlardır. Kendilerinin acıları varken gerçekten başkalarını düşünebilmek bu dünyada en önemli hassasiyetlerden birisidir. Bu insanların ülkemizdeki bütün insanlara örnek olmasını diliyorum.' dedi.

Kaynak: AA