Uluslararası Ulaştırma Forumu'nda İBB'ye Özel Ödül

Leipzig kentinde düzenlenen ITF 2017 Yıllık Zirvesi'nin gala gecesinde İBB’ye raylı sistem gelişimi ve entegrasyonu dolayısıyla Jüri Özel Ödülü verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Almanya’nın Leipzig kentindeki Uluslararası Ulaştırma Forumu'nda (ITF) Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen ITF 2017 Yıllık Zirvesi'nin ikinci gününde gala gecesi gerçekleştirildi. Gece kapsamında düzenlenen ödül töreninde İBB’ye raylı sistem gelişimi ve entegrasyonu dolayısıyla Jüri Özel Ödülü verildi.

Konuya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İBB Ulaşım Dairesi Başkanı Yunus Emre Ayözen, ITF’nin dünyada en önemli ulaşım forumlarından biri olduğunu ifade etti.

Forumda verilen üç ödülden birine İstanbul’un layık görüldüğüne dikkati çeken Ayözen, 'Aslında bu senenin konusu ulaşımda yönetişimdi. Yönetişim anlamında da biz İBB olarak Ulaştırma Bakanlığıyla olan ilişkilerin yani yönetişim anlamındaki başarıyı ortaya koyarak bu ödülü kazandık aslında.' dedi.

Ayözen, ödülü Türkiye’ye gururla götüreceklerini ve yeni ödüller için projelerin süreceğini belirterek, 'Burada bize raylı sistem gelişimi ve entegrasyonu anlamında mükemmellik ödülü takdim edildi. Biz de bunu gururla inşallah Türkiye’ye götüreceğiz.' diye konuştu.
Kaynak: AA