Tunceli'de TEOG'da 17 Birinci Çıktı

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) 120 sorunun tamamını yanıtlayan 17 öğrenciyi kabul ederek ödüllendirdi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Vali Kaymak, resmi olarak açıklanmasa da TEOG’da Tunceli’nin Türkiye birincisi olduğunu düşündüklerini söyledi.

Tunceli'de TEOG'da 17 Birinci Çıktı
Tunceli Valisi Osman Kaymak, TEOG’da 120 sorunun tamamını yanıtlayan öğrenciler ve öğretmenleri ile valilik toplantı salonunda bir araya geldi. 17 öğrencinin 120 sorunun tamamını yanıtlayarak Türkiye birincileri olduğunu aktaran Vali Kaymak, "Tabi ki diğer illerde de 120 sorunun tamamını yanıtlayan öğrenciler de var onları da tebrik ediyoruz. Tunceli gibi küçük bir ilde zor şartlarda bu başarıyı gösteren öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

Tunceli’nin son 3 yıldır sınavda Türkiye birincisi olduğunu hatırlatan ve Türkiye sıralamaları hakkında bilgi veren Vali Kaymak, “6 dersin Türkiye ortalamasına bakarsak Türkiye ortalaması 67,55, Tunceli ortalaması ise 78,78. Yani böylece Türkiye ile Tunceli arasındaki fark 11,23 puan. Bakanlık aldığı karar gereği bunu açıklamıyor. Açıklamadığı için biz de resmen açıklamıyoruz. Ama bu veriler ışığında baktığımızda Tunceli’nin yine Türkiye birincisi olduğunu düşüyoruz” diye konuştu.



"Tunceli’nin terörle anılmasını istemiyoruz"

Tunceli’nin artık terörle anılmasını istemediklerini ve kentin eğitimde marka olduğunu ifade eden Vali Kaymak, “Özellikle Tunceli’de aileler çocuklarının eğitim görmesi konusunda çok duyarlı. Bir de Tunceli klasik doğu kültüründen farklı. Aydın aileler. İki en fazla üç çocukları var. Çocuk sayısı az olduğu için aileler çocuklarla yakından ilgileniyor. Sınıf başına düşen öğrenci sayısı 15-16’yı geçmiyor. Öğretmenlerimiz yerli öğretmenler ve çok başarılılar. Öğretmen ve veli duyarlı olunca öğrenciler de bu duyarlılığa katılınca başarı geliyor. Valilik ve milli eğitim olarak okulların bütün ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Sosyal ve kültürel alanda hemen hemen her ilçemizde spor tesislerimiz yeteri kadar var. Biz bu başarının devamı için eğitim ordusu olarak çalışıyoruz” diye konuştu.

Vali Kaymak, öğrencilere çeyrek altın ile çeşitli hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

120 sorunun tamamını yanıtlayan öğrencilerden Zülfikar Ege Ateş, çok emek sarf ettiğini ve emeğinin karşılığını aldığını belirtirken, Berdan Karataş ise zor şartlar altında çalıştığını, TEOG’a girecek öğrencilere bol kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilerden Çağla Bozdağ ise düzenli çalışmanın yeterli olduğunu belirtirken, Dilşara Yoslun da Tunceli’nin kız çocuklarının okutulmasında şanslı olduğunu ve tüm kız çocuklarının okutulmasını istedi.
Kaynak: İHA