'Tüm Segmentlerde Milli Ar-Ge Motorumuz İçin Dosyamız Hazır'

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: 'Milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya, kaliteli üretimi, otomotiv sektöründeki 100 yıllık tecrübesi, sıfır hatalı üretimi başaran nitelikli istihdamı, lojistik avantajı ile yerli oto üretimine ev sahibi olmaya en hazır şehir konumundadır. Sakarya Üniversitemiz, Sakarya Teknokentimiz, motor üretimi konusunda otomotiv sektöründe dünyada ilk akla gelen dev markalarla çalışan Sakarya doğumlu Türk mühendislerimizle çalışıyoruz. Tüm segmentlerde milli ArGe motorumuz için dosyamız hazır'

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya'nın yerli oto üretimine ev sahibi olmaya en hazır şehir konumunda bulunduğunu belirterek, 'Sakarya Üniversitemiz, Sakarya Teknokentimiz, motor üretimi konusunda otomotiv sektöründe dünyada ilk akla gelen dev markalarla çalışan Sakarya doğumlu Türk mühendislerimizle çalışıyoruz. Tüm segmentlerde milli Ar-Ge motorumuz için dosyamız hazır.' dedi.

Kösemusul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'nın milli üretimler ve otomotiv şehri olma yolunda hızla ilerlediğini ve bu hedef doğrultusunda gereken tüm çalışmaların yapıldığını söyledi.

Yerli otomobil üretiminin gündemde olduğu günden itibaren konu ile ilgili çalışma yaptıklarını belirten Kösemusul, '6 yıl önce Sakarya'nın yerli otomobil üretimine ev sahibi olmak için çalışacağımızı ifade etmiştim. Hamdolsun o günden bugüne Sakarya'mız otomotiv sektöründe büyük başarılara imza attı. Milli tank, milli tren ve savunma sanayi üretimlerine ev sahibi olduk. Toyota'nın sıfır hata ile üretim yapan tek fabrikası bizde. BMC, savunma sanayi Ar-Ge için Sakarya'mızı tercih etti.' şeklinde konuştu.

Kösemusul, yeni kurulan OSB’lere otomotiv ve makine sektörünün ilgisi çok büyük olduğunu dile getirerek, 100 yıl evvel ilk savaş arabalarını üreten Sakarya'nın bugün de milli ve yerli oto üretimi için en hazır şehir olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli oto üretimi için TOBB’a çağrısına değinen Kösemusul, 'Genel kurulda Cumhurbaşkanımıza yerli oto konusunda istekli ve gayretli olduğumuzu ifade etme fırsatımız oldu. Her anlamda Sakarya bu milli yatırıma hazır ve biz şehrimizin avantajına güveniyoruz. Çatı kuruluşumuz TOBB üretkenliğiyle yerli oto hedeflenen zamanda yollarda olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın, TOBB Başkanımızın talep ve çalışmalarımız konusunda bilgileri var.' ifadesini kullandı.

Kösemusul, milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya'nın, kaliteli üretimi, otomotiv sektöründeki 100 yıllık tecrübesi, sıfır hatalı üretimi başaran nitelikli istihdamı, lojistik avantajı ile yerli oto üretimine ev sahibi olmaya en hazır şehir konumunda bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'Sakarya Üniversitemiz, Sakarya Teknokentimiz, motor üretimi konusunda otomotiv sektöründe dünyada ilk akla gelen dev markalarla çalışan Sakarya doğumlu Türk mühendislerimizle çalışıyoruz. Tüm segmentlerde milli Ar-Ge motorumuz için dosyamız hazır. İHA ve menzil artırıcı motor, milli dizel motor, askeri motor prototipi, yeni nesil motor Ar-Ge çalışmaları, gemi Ar-Ge motoru, genel motor kritik teknolojileri ve yerli otodaki motor teknolojileri ile ilgili dosyamızı Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza ve TOBB Başkanımıza teslim edeceğiz. Sakarya kahramanlığın, milli mücadelenin şehridir. Milli ve yerli otomobil üretiminde de Sakarya'mız inşallah söz sahibi olacaktır.'
Kaynak: AA