Trump'ın Golf Tesisindeki İskoç Bayrağı Çalındı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İskoçya'nın Aberdeenshire bölgesinde bulunan golf tesisindeki dev İskoç bayrağının çalındığı bildirildi.

İskoç polisinden yapılan açıklamada, tesisteki 24 metrelik direkte dalgalanan dev bayrağın, pazartesi öğle saatleri ile salı sabahı arasında çalındığının tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca pazartesi günü yerel saatle 22.00'den kısa süre önce bölgede görülen beyaz minibüsün izinin sürüldüğü kaydedildi.

Bayrak ile 24 metrelik direk, Aberdeenshire Belediyesinden izin alınmadan yerleştirildiğinden geçen kasım ayında tesis yönetimi ile belediye arasında gerginliğe neden olmuştu. Ancak daha sonra direğin 'Trump International Golf Links' adlı tesise yerleştirilmesi için onay verilmişti.

Trump, Haziran 2016'da 200 milyon sterlin yatırım yaptığı bir başka golf tesisinin açılışını yapmak üzere İskoçya'yı ziyaret etmişti. Trump'ın bölgeyi ziyareti kapsamında, golf tesisleri yakınlarında protesto gösterileri düzenlenmişti.

Benzer protestolar ayrıca Aberdeenshire'daki golf tesisine komşu bazı İskoç sakinler tarafından da yapılmıştı.

Yerel halk Trump'tan hoşnut olmadıklarını belirtmek üzere tesisin etrafına Meksika bayrakları yerleştirmişti.

Göstericiler, Trump'ın ABD-Meksika sınırına duvar örme ve göçmenlerin kısıtlanmasına ilişkin açıklamalarını eleştirerek, Meksika halkına dayanışma göstermek üzere bayrak astıklarını ifade etmişti.

Kaynak: AA