Siirt'te Şehit Aileleri Ve Gazilere İftar

Vali Tutulmaz: 'Terör örgütünün gayesi bu bölgenin insanı değil çünkü en büyük zararı bu bölgenin insanına vermektedirler. Onların önceliği başka ülkelerin çıkarları doğrultusunda hareket etmeleridir'

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi.

Siirt Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Polisevinde düzenlenen iftar programında konuşan Vali Tutulmaz, terör örgütü PKK'nın bölgede huzursuzluk yarattığını söyledi.

Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan 13 askere Allah'tan rahmet dileyen Tutulmaz, şöyle konuştu:

'30 yıldan fazla bir süredir bölgemizde devam eden terör olayları nedeniyle çok sayıda vatandaşımızı şehit verdik, gazilerimiz oldu. Dün de yine yakın coğrafyamızda, Şırnak'ta 13 değerli askerimizi terör değil ama terörle mücadelenin bir parçası içerisinde şehit verdik. Şehitler bu toprakların ilelebet kardeşlik iklimini devam ettirecek, bu toprakların İslam coğrafyasının mührü olacak olgulardır, olaylardır.' dedi.

- 'Onların gayesi barış falan değil'

Terör örgütünün son 2 yılda gerçek yüzünü açık bir şekilde ortaya koyduğunu dile getiren Tutulmaz, teröristlerin gayesinin barış olmadığını söyledi.

Tutulmaz, şöyle devam etti:

'Onların gayesi bu bölgenin insanı da değil. Çünkü en büyük zararı bu bölgenin insanına vermektedirler. Onların önceliği maalesef maşa konumunda oldukları başka ülkelerin çıkarları doğrultusunda hareket etmeleridir. Onlar bu bölgede Türkiye'yi meşgul ederek, insanları birbirine düşürerek kardeşlik iklimini bozarak, 'Türkiye kendi içinde uğraşsın. Dışarıda ne olup ne bittiğine bakmasın. Onlarla meşgul olmasın' şeklinde bir amacın sonucudur.'

Terör örgütü PKK'nın bölgeye hiçbir zaman faydasının olmadığını, 30 yıldır bölgede sadece huzursuzluk yarattığını dile getiren Tutulmaz, devletin terörle mücadelesinin kararlı bir şekilde süreceğini belirterek, 'Ümidimiz bunu bitirmektir ancak dış güçler maalesef bu örgüte her türlü desteği vermektedir. İnşallah hem örgütü hem bu dış güçlerin yardımını hep beraber kararlı bir şekilde duruşumuzla bertaraf edeceğiz.' ifadesini kullandı.

İftar programına 3. Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever ve mülki erkan da katıldı.
Kaynak: AA