SATSO Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

SATSO Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1136 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Nisan ayı Kat’i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu’nu sunmak üzere kürsüye gelen Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi. Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ile ilgili bilgi vermek üzere kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Ramazan-ı Şerif ayına girdik. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek ayda Hz. Allah tuttuğunuz oruçları, dua ve ibadetlerinizi kabul eylesin” dedi.



“SATSO 100 yaşında”

Kösemusul, “Tarihimizden aldığımız ilhamla geleceğe daha sağlam ve kararlı yürümek için kuruluş yıllarımıza yönelik arzu ettiğim çalışmanın nihayet bulması ile Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odamızın aslında 31 Mayıs 1917 Perşembe günü Şumnulu Hacı Mehmed Hilmi Bey başkanlığında kurulduğu resmi belgeler bulunarak kesinleşti. Meclis günümüze denk geldi. Güzel bir tesadüf oldu. 100’üncü yılına giren SATSO, kuruluş için atılan o ilk imzanın inancı ve ruhu ile inşallah ülkemizin 100’üncü yaşına en çok katkı veren kurumlardan biri olacaktır. Bugünden itibaren yılsonuna kadar planladığımız açılış temel atma, tören ve toplantılarımızı hep birlikte gerçekleştireceğiz” diye konuştu.



“Yerli oto üretimi milli üretim ve otomotiv şehri Sakarya’ya yakışır”

Sakarya olarak yerli oto üretimine ev sahibi olmaya hazır olduklarını dile getiren Kösemusul, “TOBB 73. Genel Kurul programları kapsamında Sn. Cumhurbaşkanımızla, Sn. Başbakanımızla, Bakanlarımızla, şehrimizin milletvekilleri ile bir araya gelme imkanı bulduk. Sn. Cumhurbaşkanımızın ana gündemi yerli otomobildi. TOBB önderliğinde Türk iş dünyasının yerli oto konusunda aktif rol alması gerektiğini Sn. Cumhurbaşkanımız ifade ettiler. TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu da söz vererek bir çalışma başlattı ve Sanayi Bakanımız Sn. Faruk Özlü ile bir araya geldi, çalışmalar devam edecek. İnanıyorum ki yerli oto, Sn. Cumhurbaşkanımızın destekleri, Türk iş dünyamızın azmi ve TOBB üretkenliği ile hedeflenen zamanda yollarda olacaktır. Genel Kurulda Sn. Cumhurbaşkanımızla bir araya gelme fırsatım oldu. Yerli oto üretiminde Sakarya olarak ev sahibi olma arzumuzu Sn. Cumhurbaşkanımıza arz ettim. Bu konuda istekli ve gayretli olduğumuzu ifade ettim. Milli tank ve milli tren şehri, savunma sanayi üretimlerinde, otomotiv sektöründeki başarılarıyla adından söz ettiren, başarı yolculuğunu sürdüren bir Sakarya olarak yerli oto üretimine ev sahibi olmaya hazırı” dedi.



Sakarya için yapacağımız çok iş var”

Hedeflerine kısa sürede ulaşacaklarını söyleyen Kösemusul, “Sakarya her zaman, birliğin, başarının, mücadelenin ve kahramanlığın şehri olmuştur. 100 yıl önce ilk savaş arabalarını üreten Sakarya, bugün de yarın da hem şehrimiz hem de ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam edecektir. Bakınız Nisan ayı ihracatında Sakarya’mız önemli bir başarıya imza attı. Sakarya ihracatı Nisan ayında yüzde 179,3 artış kaydederken, ilk 4 aylık dönemde Sakarya ihracatı 1,7 milyar dolarla ülke ihracat artışının yaklaşık dörtte birini gerçekleştirdi. 7. Sıradayız, hedefimiz ilk 5 il arasında yer almak. Yarın da Mayıs ayının rakamları açıklanacak. Başarının devam edeceğini, hedeflerimize kısa sürede ulaşacağımızı düşünüyorum. BMC yetkililerini de Odamızda misafir ettim. Karasu ilçemizdeki yatırımları için çalışmaları sürüyor. Savunma sanayi ARGE kurmak ve 4 bin kişilik istihdam gibi hedefleri var. 2 yıl içinde sonuç alıp savunma alanında Türkiye’miz için adını duyuracak bir yatırıma Sakarya’mız ev sahibi olacak. Milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya hedefimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmaların meyvelerinin olması bizim azmimizi artırıyor. Sakarya’mız için daha yapacağımız çok iş var. Paydaşlarımızla birlikte inşallah hedeflerimize ulaşacağız. 100. yılımızda gerçekleştirdiğimiz projelerimizin en anlamlılarından biri Hayat Boyu Öğrenme Merkezi projemizdir. Kaliteli eğitim ve nitelikli istihdama artı değer katacak, ara elaman sorunlarımıza çözüm arayacak olan bu merkez için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün de Hayat Boyu Öğrenme Merkezi projelerimizi görüşeceğiz. Gayret eden, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Konuşmamı sonlandırmadan evvel duyurumuzu da yapalım, üyelerimizi davet edelim. Geleneksel iftar programımızı 2 Haziran Cuma günü Serdivan Şehr-i Mahal’de gerçekleştireceğiz. O gün tüm üyelerimizi, dostlarımızı gönül soframıza davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Aylık faaliyetler ile ilgili söz alan Meclis üyesi Adem Bilgen de yerli oto konusunda Sakarya’nın hazır olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız ve TOBB Başkanımızın desteğini bekliyoruz. Sakarya sanayi ve ticarette önemli bir jeopolitik konumdadır. Bu avantajları ile yerli otomotiv konusundan plandadır. Milli araç, yerli otomobil Sakarya’da üretilmelidir. İlk yerli otoya da talibiz” dedi.

Kaynak: İHA