Saruhanlı'da 27 Okula 'Beyaz Bayrak'

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde hijyen sembolü olan ve geçen sene sadece 4 okulun almaya hak kazandığı Beyaz Bayrak için bu sene başvuruda bulunan 27 okulun tamamı bayrak almaya hak kazandı. Saruhanlı Anadolu Lisesinde düzenlenen törenle 27 okula belgeleri ve sertifikaları takdim edildi.

Saruhanlı'da 27 Okula 'Beyaz Bayrak'
Saruhanlı’da ilk ve orta dereceli okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında uygulanan "Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü" kapsamında başvuru yapan 27 okulun tamamı beyaz bayrak almaya hak kazandı. Saruhanlı Anadolu Lisesinde yapılan törende beyaz bayrak alan okullara bayrakları ve sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi.



“Hedefimiz tüm okullarımızın beyaz bayrak alması"

Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık törende yaptığı konuşmasında, “Manisa’da bin 109 okuldan sadece 366’sında beyaz bayrak bulunuyor ve bu rakam yüzde 35’lik bir oranda kalıyor ama Saruhanlı özeline baktığımızda durumumuzun çok iyi olduğunu görebiliyoruz. Saruhanlı’da geçen sene 4 okulumuz bu senede 27 okulumuz beyaz bayrak almaya hak kazanarak toplamda 31 okulumuz beyaz bayrak sahibi oldu. 44 okulumuzun bulunduğu ilçemizde 31 okulumuz beyaz bayrak sahibi ve bu oran yüzde 70 olarak karşımıza çıkıyor. Temizlik ve hijyen konusunda okullarımız çok duyarlı durumda. Şu anki durumumuz hepimizi sevindiriyor. Yeni hedefimiz ise tüm okullarımızın beyaz bayrak sahibi olması ve yüzde yüzlük orana ulaşmamız. Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Tülay Ünlü Üresin ve diğer doktorlarımıza da vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.



Beyaz Bayrak kazanan okullar

Beyaz bayrak kazanan 27 okul ise şöyle: "Saruhanlı Anaokulu, Saruhanlı İmam Hatip Ortaokulu, Çullugörece Ortaokulu, Gökçeköy İlkokulu, Heybeli İlkokulu, Develi İlkokulu, Yılmaz Şehit Mustafa Sonkaya İlkokulu, Mütevelli İlkokulu, Nuriye İlkokulu, Vasvi Sarıgöl İlkokulu, Kemiklidere İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Hacırahmanlı Atatürk Mehmet Otan Ortaokulu, İshakçelebi Şehir Hüseyin Koşar İlkokulu, Dilek Şehit Emrah Akman İlkokulu, Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu, yedieylül ortaokulu, saruhanbey mesleki ve teknik anadolu lisesi, koldere şehit mehmet burhan ortaokulu, Dilek Şehit Emrah Akman ortaokulu, cumhuriyet ortaokulu, saruhanlı mesleki ve teknik anadolu lisesi, taşdibi bilgin eker ilkokulu, saruhanlı almış şentürk mesleki ve teknik eğitim merkezi, azimli ortaokulu, İshakçelebi Şehir Hüseyin Koşar ortaokulu, Hacırahmanlı Atatürk Mehmet Otan ilkokulu."

Saruhanlı Anadolu Lisesinde düzenlenen Beyaz Bayrak ve Sertifika Teslim Törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Toplum Sağlığı Başkanı Tülay Ünlü Üresin, Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Erul ve Doktor Kevser Durmuş ve bayrak ve sertifikalarını almak için okul müdürleri katıldı.

Kaynak: İHA