Ramazan'da içilen suyun kaliteli olması önmli

Ramazan ayında tutulan oruçla birlikte beslenme düzeni tamamen değişiyor. 17-18 saat hiçbir şey yemeden geçen sürede vücudumuzda büyük su kayıpları yaşanıyor. Günlük 2 litre su tüketimimizi iftar ve sahur arasında yapmamız gerekiyor.

Ramazan'da içilen suyun kaliteli olması önmli
Malezya merkezli, dünya çapında 10 milyondan fazla bağımsız temsilcisi bulunan doğrudan satış firması QNET'in Ürün Pazarlama Müdürü Berni Bernhard Gaksch günlük su tüketim miktarının yanı sıra, içilen suyun güvenli olması ve sağlığımız için yararlı mineraller bakımından zengin olması oldukça önemli olduğunu vurguluyor. Gaksch, “Normal şartlarda bir günde insan ter, idrar ve deri yoluyla yaklaşık 2 litre su kaybediyor. Yaz aylarında bu kayıp daha da artıyor. Oruç tutarken metabolizmanın su ihtiyacı azalmaz, hatta sıcak havalardan dolayı da bir miktar daha artıyor. Havaların sıcak olması ve Ramazan ayında uzun süre su içilmemesinden dolayı, vücuttan sıvı kaybı olur ve bu sıvının mutlaka karşılanması sıvı dengesinin korunması açısından çok önemlidir” dedi.

Gaksh, özellikle evlerimizde kullandığımız musluk sularının zamanla paslanan borular yüzünden hastalıklara neden olduğunu unutmamak gerektiğini belirterek, “Paslanan borularla birlikte zararlı bakterilerin de sadece içtiğimiz su ile değil gündelik kullandığımız su ile de vücudumuza kolayca girebildiğinin farkında olmalıyız. Bu nedenle iyi arıtılmış, yararlı minerallerin korunduğu temiz suyu tercih etmeliyiz. QNET, doğal kaynakları korumak ve arıtılmış, temiz suyu insanlarla buluşturmak için HomePure ürününü geliştirdi. HomePure ile birlikte daha sağlıklı su içmek artık mümkün” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA