Ramazan'da Hurma Daha Çok Rağbet Görüyor

Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan hurma Aydın’da yoğun ilgi görüyor. İncirle birlikte iftar ve sahur programları için satışa sunulan hurmaların daha çok tazesi rağbet görüyor.

Ramazan'da Hurma Daha Çok Rağbet Görüyor
Türkiye’nin önde gelen kuruyemiş firmaları arasında yer alan ve pek çok ilde şubesi bulunan Tuğba Kuruyemiş’ tarafından ramazan ayına özel hazırlanan hurma ve incir paketleri ramazan ayının girmesi ile birlikte en çok tercih edilen ürünler arasında yerini aldı.

Türkiye’de oruç tutanların iftarlarını Ramazan ayının sembol ürünlerinden olan hurma ve incirlerle açtığını bu nedenle her yıl ramazan öncesi tonlarca iftarlık incir ve hurma hazırladıklarını belirten Tuğba Kuruyemiş Bölge Müdürü Ayhan Çelik, "Türkiye’nin değişik illerinde yüze yakın mağazamızda hurma ile birlikte Aydın incirleri Ramazan ayı boyunca özel tezgahlarda tutuluyor. Tarihten bu yana oruç tutanlar oruçlarını kutsal bildikleri meyvelerle açmayı tercih eder. İncir ve hurma kutsal meyvelerden sayıldığı için ramazan ayında bu iki meyve daha çok rağbet görüyor" dedi.

Her iki meyvenin de pek çok faydasının bulunduğunu belirten Ayhan Çelik, "Anne sütünden sonra en faydalı besinler arasında yer alan incir sadece ramazan da değil yılın her mevsiminde tüketilmeli. Uzmanlar zeytinyağı ile ile tüketilmesi durumunda incirin daha faydalı olduğunu belirtiyor. Hurmanın da pek çok faydası var. Kalp damar hastalıklarından kansere pek çok hastalıktan korunmada etkin rol oynadığı biliniyor. Ayrıca hurma antioksidan görevi görüyor, damar ve kalp tıkanıklarını engelliyor. Bunun yanı sıra yaşlanmadan kaynaklanan hastalıklardan koruyor. Hurma çok yüksek lif içerdiği için kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltığı biliniyor" dedi.

Kaynak: İHA