Ovacık'ın İlk TEOG Birincisi Yağmur Oldu

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde, TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yapan Yağmur Yerlikaya, Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Ovacık'ın İlk TEOG Birincisi Yağmur Oldu
Ovacık Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Ortaokulu öğrencisi, Nuran ve Yusuf Yerlikaya çiftinin 14 yaşındaki kızları Yağmur Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında 120 soruyu doğru cevaplayarak tam puan aldı. Türkiye birincileri arasına giren Yerlikaya, Ovacık’ın ilk TEOG birincisi öğrenci oldu. TEOG süresi boyunca en çok konu tekrarı yapıp, eksikliklerini tamamlamaya çalıştığını belirten Yağmur Yerlikaya, öğretmenlerinin, ailesinin ve arkadaşlarının kendisine çok büyük destek verdiğini söyledi.



Hazırlık süresince daha çok konu tekrarı ve konu eksikliklerini gidererek birinci olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Çünkü, eğer bir konunun mantığını gerçekten kavrarsa insan önüne çıkan her soruyu çözebiliyor. Tabi ki ne kadar çok soru çözüp, soru görmek de önemli. Ama bence daha önemli olan konu tekrarı yapıp, konu eksikliklerini gidermek" dedi.



"Ovacık’ın ilk birincisi olmak mutlu ediyor"

TEOG sınavına girmeden önce çok rahat olduğunu ve kendisinde ders çalışma isteği olmadığını dile getiren Yerlikaya, çok tedirgin zamanlar geçirdiğini da kaydetti.

Yerlikaya, "Türkiye genelinde birinci olmak çok güzel. Bence çok gurur verici. Birde Ovacık’ın ilk TEOG birincisi olmak insanı gerçekten mutlu ediyor. İnsanların seni görünce tanıması, tebrik etmesi insana mutluluk verici. Zaten herkes söylüyordu sıkıntı yapma. Stres yapma. Başaracaksın diye. En çok ailem destekledi diyebilirim" diye konuştu.



"Birinci çıkarmak bizi memnun etti"

Türkiye’nin tek Komünist Partili (TKP) Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ise Tunceli’nin TEOG’daki başarısı hakkında, "Son 7-8 yıldır Türkiye’de Tunceli TEOG’da iyi bir yerde. Birinci sırada. İlçemizde son birkaç yıl içerisinde bir ilerleme kaydedildi. Tabi bu senede birinci çıkarmak ayrıca bizi memnun etti. Biz bu başarı sırrının yüzde 90’ını eğitim camiasına bağlıyoruz. Buradaki öğretmen arkadaşlarımızın, yöneticilerin katkısı var. Yüzde 10’ununda ailelerin, çevrelerin ya da bizlerin etkisi olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bizlerde özellikle kitap destekli, eğitim materyalleri destekli çalışmalar yaptık. Ama, esasen eğitim camiasındaki öğretmen arkadaşlarımızın çok büyük bir katkısı ve emeği var. Bu anlamda Ovacık bundan sonra da daha güzel başarılara imza atacak. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de bir değil birkaç tane birinciliklerde alacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA