Otizimli Çocuklar Spor Yaptı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Karaman Kent Konseyi Başkanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde otizimli çocuklar spor yaptı.

Aileleriyle birlikte Kemal Kaynaş Stadyumu'na gelen çocuklar burada antrenörler eşliğinde spor yaptı.

Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, otizmli çocuklara spor eşliğinde eğitim vererek onların sosyal hayata katılmasına yardımcı olmak istediklerini söyledi.

Otizmli bireylerin en büyük problemlerinden birinin iletişim ve sosyalleşme bozuklukları olduğunu ifade eden Konukseven, şunları kaydetti:

'Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol kapsamında çocuklarımızın bu sorunlarını sporla aşmaya çalışacağız. Bugün 30 antrenörümüz eşliğinde hangi çocuğumuzun hangi spor branşına yatkın olduğunu tespit etmek için küçük bir seçme yaptık. İnşallah çocuklarımızla birlikte haftada 2 gün açık ve kapalı spor alanlarında spor etkinlikleri yapacağız. Haftada bir ya da iki gün yüzme ve müzikle ilgilide bir program yapmayı düşünüyoruz.'

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise otizmli çocuklarda öz güven geliştikçe başarma duygusunun daha fazla olduğunu ve yaptıkları sportif faaliyetlerde daha istekli ve mutlu olduklarına dikkat çekti.

Kaynak: AA