Ordu-Giresun Havalimanı'na Almanya Seferleri Başlıyor

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu-Giresun Havalimanı'ndan Almanya seferlerinin karşılıklı olarak 20 Haziran itibarıyla başlayacağını bildirdi.

Vali Balkanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce 1 Mart'ta başlaması planlanan seferlerin, 20 Haziran olarak yeniden düzenlendiğini belirtti.

Seferlerin Köln, Münih, Stuttgart ve Düsseldorf şehirlerine yapılacağını ifade eden Balkanlıoğlu, karşılıklı seferlerin Türk Hava Yollarının yanı sıra özel havayolu şirketlerince de gerçekleştirileceğini söyledi.

İlk Almanya seferinin 20 ve 29 Haziran'da Köln şehrine yapılacağını dile getiren Balkanlıoğlu, daha sonra 8 Temmuz'da Münih şehrine karşılıklı sefer düzenleneceğini aktardı.

Balkanlıoğlu, 18 Temmuz'da Stuttgart seferinin düzenleneceğini belirterek, '3 Ağustos'ta Düsseldorf şehrine karşılıklı sefer düzenlenecek. Bu seferler aralıklarla kasım ayına kadar sürecek.' dedi.

Gurbetçilerin şimdiden uçak biletlerine yoğun ilgi gösterdiğine dikkati çeken Balkanlıoğlu, tüm uçakların yüzde yüz doluluğa ulaşacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA