Öğrencilere Suç Ve Suçluyla Mücadele Eğitimi

Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, lise, ortaokul ve ilkokul öğrencilerini suç ve suçluyla mücadele konularında bilgilendirdi.

Ortaklar Mahallesindeki Kurutuluş Ortaokulunda öğrencilerle bir araya gelen Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, polis memuru Faruk Alp öncülüğünde suç ve suçluyla mücadele konularında slayt gösterimi yaptı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Alp, küçük yaştaki çocukları sağlıklı yarınlara hazırlamak, onlara tüm tehlikelerden korunmanın yollarını anlatmak ve geleceğe daha güvenle bakmalarını sağlamak amacıyla bu tür eğitimlerin yapıldığını dile getirdi.

Polislik mesleğini de öğrencilere anlattıklarını aktaran Alp, 'Özellikle onları, suç ve suçlularla ilgili uyarmak için elimizden geldiğince bu okul ortamında yardımcı olmak istiyoruz. Bu anlattıklarımızın sadece onlarda kalmasını istemiyoruz. Bunu anne, babalara, amcalara, akrabalara, arkadaşlarına da anlatırlarsa bizler daha çok sevineceğiz.' ifadelerini kullandı.

Öğrencilere seslenen Alp, 'Kötü niyetli, tanımadığınız insanlardan uzak durun. Kavga, gürültü ve kötü alışkanlıklardan uzak durun. Birbirinizi sevin büyüklerinize karşı saygılı olun. Okullarınızda iyi bir eğitim alın. İyi bir yerlere gelin. Ülkenize vatanınıza sahip çıkın. İyi birer birey olmak için çalışın.' diye konuştu.

.

Kaynak: AA