Nihat Hatipoğlu Açıklaması 'Ramazan Tövbe Ayıdır'

Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan Etkinlik Alanı’ndaki programa konuk olan ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayının müminler için bir fırsat olduğunu belirterek, “Sayılı günlerde Allah’a dönme fırsatı buluyoruz. Hazreti Muhammed’in (s.a.v) meclislerinde bulunmuş, onun söyleşilerini dinlemiş, davranışlarına tanık olmuş Sahabe-i Kiram, bu ayda zikir yapıyordu. Bu ay tövbe ayıdır” dedi.

Nihat Hatipoğlu Açıklaması 'Ramazan Tövbe Ayıdır'
Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Sohbet Programı’nın konuğu oldu.

Yaptığı konuşmada herkesin büyük veya küçük günahlar işleyebildiğini anlatan Hatipoğlu, Ramazan ayında tüm günahların affedilme şansının olduğunu ifade etti.

Hz. Ayşe validemizin, ‘Ramazan geldiğinde Hazreti Peygamber kemerini sıkardı’ dediğini de aktaran Hatipoğlu, “Peygamberimiz bu ayı ibadetle geçiriyordu” dedi.

Bazı ilahiyatçıların Teravih namazını televizyonlarda tartıştığını da hatırlatan Hatipoğlu, bunun abes bir durum olduğunu kaydetti.

Hatipoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onlar, insanları maalesef hayra ve iyiye çağırmıyorlar. Cami memnun, cemaat memnun. Teravih namazının 20 rekat kılınması kabul olunmuş. Böylece Ramazanın gecesi teravih namazı ile yaşatılıyor ve ihya ediliyor” Hz. Muhammed’in Medine’de Teravih namazı kıldırdığını da ifade eden Hatipoğlu, iki, üç- gün sonra cemaat çoğalınca farz olacağından korktuğunu söyledi.



Hatipoğlu, “Peygamber Efendimiz, bizim de gevşek olacağımızı bildiği için bu sefer evinde kılmaya başladı.

Daha sonraki dönemlerde Müslümanlar toplanıp Teravih kılıyor. Hz. Ömer, cemaatin öbek öbek bir imamın arkasına takılıp namaz kıldığını görünce imam tayin etti. Sadece Türkiye’de değil tüm İslam alemi teravih namazı kılıyor. Bıraksınlar iman eden insanlar ibadetini yapsın” dedi.

Ramazan ayının müminler için bir fırsat olduğunun altını çizen Hatipoğlu, “Sayılı günlerde Allah’a dönme fırsatı buluyoruz. Sahabe, bu ayda zikir yapıyordu. Bu ay tövbe ayıdır” şeklinde konuştu.



“Fakirin dilenmeyeni makbuldür”

Ramazan ayında yoksulların düşünülmesi gerektiğini de belirten Hatipoğlu, bir kap da onlar için ayrılmasının sevap olacağını söyledi.

Fakirin dilenmeyeninin makbul olduğunu da ifade eden Hatipoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Öğrencilere burs verelim. Fakirleri doyuralım. Siyer-i Nebi okuyalım. Gün boyu defalarca İhlas Suresi’ni okuyalım. Namaz surelerinin anlamlarını öğrenelim”
Kaynak: İHA