MTM, Magazin Ve Sanat Dünyasının Medyada Yer Alma Rakamlarını Açıkladı

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), Magazin Gazetecileri Derneği için hazırladığı Mayıs ayı raporunu açıkladı.

MTM, Magazin Ve Sanat Dünyasının Medyada Yer Alma Rakamlarını Açıkladı
MTM’ye göre, magazin ve sanat dünyası Mayıs ayında da hareketli bir ayı geride bıraktı. Sanat dünyasının çiftleri bu ay ayrılık ve evlilik haberleriyle ön plana çıkarken, Yeşilçam’ın ünlü sanatçısı Hülya Koçyiğit’e konulan akciğer kanseri teşhisi sevenlerini korkuttu. Diğer yandan, Cem Yılmaz Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek yeni filmi Arif V 216’nın okuma provasını, özel davetlilerin katıldığı organizasyonda yaptı.

Eylül ayında nikâh masasına oturmaya hazırlanan ünlü yapımcı Acun Ilıcalı, 3 bin 756 haberle Mayıs ayının zirve ismi oldu. Survivor çekimlerinin yapıldığı Dominik’te 48’inci yaşını kutlayan Acun Ilıcalı’ya sevgilisi Şeyma Subaşı sürpriz doğum günü partisi yaptı.

Listenin ikinci sırasında 3 bin 535 haberle Murat Boz adından söz ettirdi. Sevgilisi Aslı Enver’e ihanet ettiği iddialarıyla gündeme gelen Murat Boz, basına yansıyan haberlerin kurgu olduğunu ifade ederek aldatma söz konusu olmadığını ve Enver’le yollarının daha önce ayrıldığını açıkladı.

Boz, ’Kardeşim Benim 2’ filminin çekimlerine yaz aylarında başlayacağını açıklarken, filmde Aslı Enver’in olup olmayacağı merak edilen konular arasında yer aldı.

Listenin üçüncü sırasında 3 bin 466 haberle adından söz ettiren Mustafa Ceceli, eşiyle ayrılığının yanı sıra yeni sevgilisiyle de gündemde yer aldı. Basında olduğu kadar sosyal medyada da adından söz ettiren Ceceli hakkında, yeni sevgilisiyle evleneceği yönünde iddialar da vardı.

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 2 bin 909 haberle listenin üçüncü sırasında yer aldı. Yılın merak edilen filmleri arasında yer alan Arif V 216’nın okuma provası, Türkiye’de bir ilk yaşanarak özel davetlilerin yer aldığı organizasyonda gerçekleşti. Geceye cemiyet ve iş dünyasından birçok isim katıldı.

Yeşilçam’ın ünlü sanatçısı Hülya Koçyiğit’ten gelen haber sevenlerini üzdü. Akciğer kanseri teşhisi konulan Koçyiğit, ABD’nin New York kentinde geçtiğimiz hafta akciğerindeki kanserli bölge için ameliyat edildi. Ameliyat sonrası durumunun iyi olduğunu yazdığı mektupla basına duyuran Koçyiğit, 2 bin 719 haberle listenin beşinci sırasında yer aldı.

Uzun aradan sonra bir araya gelen Megastar Tarkan ve Sezen Aksu, ’Ceylan’ şarkısıyla bir düete imza atarak sevenlerini mutlu ettiler. Tarkan 2 bin 124 haberle yer alırken, Sezen Aksu bin 261 haberle konuşuldu.

Listede yer alan ünlüler arasında Aslı Enver 2 bin 632, Eser Yenenler bin 933, Esra Erol bin 925, Engin Altan Düzyatan bin 763, Demet Akalın bin 564 ve İbrahim Tatlıses bin 558 adet habere konu oldular.
Kaynak: İHA