MS Hastalarına 'Turuncu Farkındalık' Eğitimi Verildi

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, halk arasında MS olarak bilinen Multiple Skleroz Hastalığı Farkındalık Günü kapsamında eğitim düzenledi. Eğitime MS hastaları, yakınları ve doktorlar katıldı.

MS Hastalarına 'Turuncu Farkındalık' Eğitimi Verildi
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Dr. Meral Seferoğlu, Uz. Dr. Necla Güneş, Uz. Dr. Ali Özhan Sıvacı, Uz. Dr. Meliha Kasapoğlu Aksoy tarafından multiple skleroz hastalığının tanısı, tedavisi ve rehabilitasyonu konularında hasta ve yakınlarına bilgi verildi.

Her yıl mayıs ayının son çarşamba gününün, Dünya MS Hastalığı Farkındalık Günü olarak düzenlendiğini belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Meral Seferoğlu, "Dünyada milyonlarca, Türkiye’de ise yaklaşık 40 bin MS hastası olduğu bilinirken, bu sayı her geçen gün de maalesef giderek artıyor" dedi.

MS’in genç erişkinleri etkileyen, 20-40 yaş aralığında daha sık, erkeklere göre kadınlarda daha çok görülen santral sinir sistemi hastalığı olduğunu belirten Dr. Seferoğlu, MS hastalığı konusunda şunları söyledi:

"MS hastalığı dünyada özürlülüğün en önde gelen nedenlerinden biridir. Tedavisi ve takibi çok önemlidir. Bu yüzden hastaların hekimlerin işbirliği içinde olması önemlidir. Genellikle hastaların yanlış bilgilerden dolayı kaygıları yüksektir ve bu gibi toplantılar hastaların gerçek bilgilere kavuşması açısından önemli. MS hastaları internet ya da diğer hasta yakınlarından duydukları bilgilerle hareket etmemeli, hastalığın tedavisi için mutlaka ilgili hekimlere gitmelidir."
Kaynak: İHA