Minik Öğrencilere Ağız Ve Diş Sağlığı Anlatıldı

Edirne’de, Siroma Projesi kapsamında bulunan okullarda gerçekleştirilmekte olan ‘Diş Fırçalama, Ağız Sağlığı ve Diş Bakımı Eğitimi’nin sonuncusu gerçekleştirildi.

Minik Öğrencilere Ağız Ve Diş Sağlığı Anlatıldı
Edirne Merkez Meriç İlkokulunda Halk Sağlığı Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu ve Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Vekili Dt. Alpaslan Bülbül’ün katılımlarıyla, minik öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi anlatıldı. Proje kapsamında, öğrencilere diş macunu, diş fırçası, ağız ve diş sağlığı ile ilgili bilgilendirici kitapçıklar dağıtıldı.

“18 bine yakın ağız ve diş sağlığı seti dağıttık”

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Dr. A. Muhsin Kişioğlu, çocuk ve yetişkinlerde ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekmek için gerçekleştirilen projenin sonuncu faaliyetini düzenlediklerini söyledi.

Kişioğlu, “Ülkemizde de dünyada olduğu gibi diş ve diş eti hastalıkları maalesef çok fazla görülmekte. Toplumda da yeterli miktarda önemsememekte ve diş eti hastalıkları, diş hastalıkları masraflı, uzun dönemli ve uzmanlık gerektiren hastalıklar. Ve son zamanlarda dünyada olduğu gibi ülkemizde de diş eti hastalıkları sıklığı artmakta. Biz de bu bağlamda, Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak ilimizin tamamında geçen sene 25 bine yakın öğrencimizin ağış ve diş sağlığı taramasını yaptık. Bu yıl içerisinde de 18 bine yakın ilkokul öğrencimize ağız ve diş sağlığı seti dağıttık” dedi.



“Minik öğrencilerimize dış fırçalamayı sevdirmek istiyoruz”

Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim Vekili Dt. Alpaslan Bülbül de “Amacımız, çocuklarımıza ağız ve diş sağlığını, ağız ve diş sağlığı ile ilgili özellikle diş fırçalamasını sevdirmek. Çünkü sevdiği şeyi çok daha rahat yapabileceğini düşünüyoruz. Bunu da eğlenceli bir şekilde sunmaya çalışıyoruz ki bu alışkanlık haline gelsin” ifadelerini kullandı.

Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde görevli hekimler tarafından, ilkokul öğrencilerine verilen sunumun ardından, minik öğrencilere temsili diş görseli tarafından ağız ve diş sağlığı seti dağıtıldı.
Kaynak: İHA