Kocaeli'de Doğal Yaşam Parkı Çalışmaları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nın önümüzdeki yıl vatandaşların hizmetine açılması planlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Kartepe Uzuntarla bölgesinde içerisinde otobur hayvanların bulunacağı ve doğal yaşamın hakim süreceği Doğal Yaşam Parkı’nın kurulduğu belirtilerek, önümüzdeki yıl vatandaşların hizmetine açılması planlanan parkta hayatlarına devam eden kızıl geyikler ve ceylanlar, yavrularını dünyaya getirdiği bildirildi.

Ayrıca alanda bulunan yeşil başlı yaban ördeklerinin de yavruladığının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Kartepe’de bulunan Doğal Yaşam Parkı’nda hayatlarını devam ettiren hayvanlardan 2 geyik ile 3 ceylan doğum yaptı. Bir ceylanın ikiz doğum yaptığı alanda 6 yeni yavru dünyaya geldi. Canlı popülasyonunun giderek arttığı alanda daha önce yeşil başlı yaban ördeklerin de kuluçka dönemlerinden sonra doğumları olmuştu. Bu kapsamda 50 ördek Doğal Yaşam Parkı’nın nüfusuna katıldı. Doğum gerçekleştikten sonra hayvanların sağlığında herhangi bir problem yoksa sadece kontrolleri gerçekleştiriliyor ve bir müdahale yapılmıyor. İlk kontrollerinde yalnızca doğumdan sonraki kontrollerinin yapıldığı hayvanlar, koruyucu hekimler tarafından gözetim altında tutuluyor.'

Açıklamada, kızıl geyikler için 70 dönümlük doğal bir yaşam alanı oluşturulduğu aktarılan açıklamada, 'Bu bölgede stresten uzak yaşamaları ve çoğalmaları sağlanıyor. Parkta ayrıca 6 adet de ceylan bulunuyor. Ceylanlar Urfa Ceylanpınar’dan, kızıl geyikler Bursa’dan özel kafesler içerisinde getirildi. Hayvanların doğal ortamında yaşaması için irili ufaklı alanlar oluşturuluyor. Parkta üç adet de dama dama cinsi alageyik yer alıyor. Bunlar da erkekli ve dişili olarak popülasyon oluşturuyor.' ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA