Kartepe Zabıtasından Gürültü Kirliliğine Son

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelinde mobil araçlarında anons yaparak vatandaşları rahatsız edecek şekilde satış yapan kişilere denetimlerini sıklaştırdı.

Kartepe Zabıtasından Gürültü Kirliliğine Son
Kartepelilerin huzurlu ve sakin bir ramazan geçirmesi için belediye ekipleri de üzerlerine düşen görevleri titizlikle yerine getiriyor. Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ramazan öncesi ilçede vatandaşları rahatsız edecek şekilde anons yaparak çalışan iş kollarındaki kişilere karşı saha kontrollerini sıklaştırdı.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, yaptığı açıklamada, “Vatandaşların huzurunu sağlamak adına ilçede anonsla çalışan iş kollarındaki kişilere karşı çalışmalarımıza ramazan ayı öncesi hız verdik. Özellikle megafonla anons yaparak satış yapan seyyar satıcı ve hurda toplayan şahıslarla ilgili ekiplerimiz çalışma yapıyor. Zabıta ekiplerimiz mahalle ve sokak aralarında megafonla anons yaparak çevreyi rahatsız edecek şekilde çalışan 26 araca müdahale ederek anons cihazlarını söktürdü. Uyarılara uymayan 5 kişiye de 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 37 ve 38. maddelerine göre ceza uyguladı” dedi.

Zabıta Müdürü Özbayraklı, vatandaşların huzurlu bir ramazan geçirmesi adına ekiplerimiz ilçe genelinde hem rutin hem de ramazana özel denetimlerini de aralıksız sürdürecekler. Özbayraklı, “Vatandaşlarımız anonsla seyyar satış yapan satıcılarla ilgili ihbar ve bildirimlerini 373 60 60 Zabıta Müdürlüğü ve belediyemizin 444 33 73 numaralı telefonlarını aracılığı ile yapabilirler. Tüm halkımıza, huzurlu ve hayırlı ramazanlar dilerim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA